Mål dit blodtryk – og få en snak om salt

Af Lise Hammershøj, Social, Job & Sundhed
Onsdag d. 9. maj fra kl. 14 kan du få tjekket dit blodtryk i et af kommunens tre sundheds- og omsorgscentre – og i Byens Hus mellem kl. 11-14.

Omkring 1 million voksne danskere har forhøjet blodtryk, men kun cirka halvdelen ved det. I anledning af Verdens Blodtryksdag har du mulighed for at få målt dit blodtryk ganske gratis.

Du kan også få en snak om salt. Salt øger nemlig dit blodtryk, hvilket øger risikoen for blodpropper i hjernen. Erstat saltet med krydderier - så passer du på din hjerne. Kom og få idéer til, hvilke krydderier du kan bruge i din madlavning i stedet for.

Kig forbi et af kommunens sundheds- og omsorgscentre eller Byens Hus onsdag den 9. maj:

• Sundhedscenter Midt, Æblehaven 74, 4000 Roskilde. Kl. 14-17
  • Sundhedscenter Nord, Kirkebjergvej 2, 4040 Jyllinge. Kl. 14-16
  • Sundhedscenter Syd, Tofthøjvej 20, 4230 Viby. Kl. 14-16
  • Byens Hus, Stændertorvet 1, 4000 Roskilde. Kl. 11-14

Der vil også være mulighed for at tale med frivillige fra Hjernesagen og Hjerteforeningen.

Kend dit blodtryk – og hold øje med det!

Dato: 07. Maj 2018

14. Maj 2018