Nu skal vi sortere affald ude i byen

Klima- og Miljøudvalget og Plan- og Teknikudvalget undersøger mulighederne for at sortere det affald, som smides i kommunens skraldespande på offentlige veje, stier og pladser. Det sker med et pilotprojekt med at sortere affaldet på Stændertorvet og Rabalderstræde.

Video af Waris Asif, praktikant fra Højdevangens skole, Amager

Der sorteres i fire fraktioner: pantflasker, glas, metal og ”øvrigt affald”.

På Stændertorvet er der nu opstillet otte stk. nye sorteringsskraldespande og på Rabalderstræde er der stillet tre stk.

De to udvalgsformænd, Jonas Bejer Paludan og Torben Jørgensen, var med til at teste skraldespandene og deres egne evner til at sortere affald, da de blev sat op.

Pilotprojektets formål er:

• at finde en velegnet skraldespand til sortering af affald
  • at belyse de økonomiske aspekter
  • at undersøge borgernes vilje til at sortere affaldet
  • at finde løsninger på den praktiske håndtering på Materielgården.

Projektet bliver evalueret sidst på året.

De to steder er valgt, fordi vi får testet to forskellige befolkningsgruppers vilje til at sortere. På Stændertorvet er målgruppen primært børnefamilier og turister, og på Rabalderstræde er det primært unge mennesker.

Anita Udholm Madsen
Afdeling Veje og Grønne områder