Nu starter arbejdet med omfartsvejen ved Tjæreby

Nu starter anlægsarbejdet med Lyngbækvej - den nye omfartsvej, der leder den tunge trafik uden om Tjæreby med dens ca. 30 husstande og små 100 beboere. Der er 1. spadestik tirsdag d. 20. marts kl. 17 med Tomas Breddam, formand for Plan- og Teknikudvalget. Alle er velkomne.

Arrangementet forgår ca. 100 meter oppe ad Lufthavnsvej fra Køgevej.

Tjærebyvej på strækningen gennem Tjæreby er smal, og der kan hverken anlægges cykelsti eller fortov. Vejen anvendes blandt andet til kørsel med lastvogne fra nærliggende råstofgrave, og det skaber utrygge situationer for de bløde trafikanter på vejen.

Den tunge trafik belaster også landsbyen selv, der i kommuneplanen er udpeget som et værdifuldt kulturmiljø.

Når Lyngbækvej er færdig, bliver Tjærebyvej lukket for gennemkørende lastbiler ved Køgevej.

Lyngbækvej kommer til at forbinde Tjærebyvej med Lufthavnsvej. På grund af den øgede trafik bliver Lufthavnsvejs tilslutning til Køgevej ombygget med en shunt mod Roskilde C.

Anlægsperioden er fra marts – september 2018 og anlægssummen er 12,5 mio. kr. Omfartsvejen bliver ca. 1,4 km. lang.

Veje og Grønne områder
Afdeling Veje og Grønne områder