Nu starter byggeriet af idræts- og bevægelsescenteret

Roskilde Kommune kan nu gå i gang med det nye idræts- og bevægelsescenter på Kildegården, efter at der er indgået forlig med Roskilde Dampradio.

Roskilde Kommune opfører et nyt idræts- og bevægelsescenter, for at skabe bedre muligheder til aktiviteter for idrætsforeninger, aftenskoler, folkeskoler, klubber, m.fl.. Projektet har ventet på en aftale med Roskilde Dampradio om at flytte fra Gartnergården. Den aftale er nu på plads.

Borgmester Joy Mogensen glæder sig over, at arbejdet nu kan komme i gang: ”Målet med Kildegården er at skabe nye muligheder for aktiviteter og fællesskaber for tusindvis af borgere centralt i Roskilde. Vi har rigtig mange brugere, der venter på det nye center, så det kan ikke gå hurtigt nok med at komme videre”

For at få plads til idrætscenteret skal garageanlægget Gartnergården nedrives. Roskilde Dampradio har som den eneste bruger af Gartnergården hidtil nægtet at anerkende kommunens opsigelse af deres låneaftale og har heller ikke taget imod tilbud om andre lokaler. I februar 2017 fik Roskilde Kommune byrettens ord for, at kommunens opsigelse af Dampradioen er gyldig. Dampradioen ankede herefter sagen til landsretten.

Der er nu indgået aftale om, at Roskilde Dampradio flytter til lokaler på Vestergade 17. Flytningen kommer til at foregå hurtigt for at minimere den forsinkelse, som konflikten med Dampradioen har resulteret i.

Birgit Pedersen, formand for Kultur og Idrætsudvalget er tilfreds med, at der nu er kommet en løsning: ”Dampradioen har taget en masse idrætsudøvere som gidsler i denne her sag. Det er rigtig dejligt, at vi nu kan komme i gang med byggeriet, som så mange venter på”, siger hun.

Roskilde Kommune begynder at nedrive Gartnergården og opføre Idræts- og bevægelsescenteret i april 2017.

• Roskilde Kommune har afsat 55 mio. kr. til Idræts- og Bevægelsescenteret
  • Centeret omfatter en stor springsal, trampolinsal, bordtennissal, 2 rytmesale og 3 bevægelsessale
  • Der er også lagt vægt på sociale områder, hvor man kan være sammen før og efter træning og se kammerater og andre hold træne, er en vigtig del af centeret
  • Der bliver mange muligheder for indkig til salene, både udefra og fra de sociale områder