Ny badestrand syd for Roskilde

"Himmelsøen" er en helt ny mulighed for at bade tæt på Roskilde. Søen har fået en sandstrand og er omgivet af stier, shelters og meget andet. Du kan både cykle og køre i bil til søen, som ligger ved Darupvej.

Borgmester Joy Mogensen kunne ved indvielsen klippe snoren over for:

• En ny badestrand med sand og shelters til overnatning
  • En handicapvenlig adgang vha betonstier
  • Nye stier - herunder et nyt stianlæg fra parkeringspladsen ved Darupvej

Inden sommerferien bliver der også anlagt flydebroer langs bredden, som vil give adgang til en gåtur på vandet.

Himmelsøen er en tidligere grusgrav, som blev opkøbt i 2012 af Roskilde Kommune for at skabe offentlig adgang. Det er tegnestuen SLA, der  står bag landskabs- og kunststrategi for hele Milen (området syd og vest for Dyrskuepladsen) og står bag designet af badestranden.

Himmelsøen er blot ét delområde i Milen hvor fokus er på naturoplevelser og vandaktiviteter.

Hvis du er på cykel, kan du komme til Himmelsøen via Maglegårdsvej / Darupvej eller Ringstedvej / Darupvej:

Veje og Grønne områder
Afdeling Veje og Grønne områder