Ny kunst i byen

• Joergen_Boberg_skulptur_4_Kirsten_Boberg

Jørgen Bobergs søster, Kirsten Boberg

• Joergen_Boberg_skulptur

På hjørnet af Karen Olsdatter Stræde og Bondetinget ved Latinerhaven står der nu en fin skulptur i hvid marmor lavet af den anerkendte kunstner Jørgen Boberg.

Den private ejer af skulpturen har i samarbejde med Roskilde Kommune, Gågadelauget og Roskilde Gymnasium fået opstillet værket på et areal ud til gaden, så forbipasserende kan få glæde af det.

Kunstner Jørgen Boberg var oprindelig fra Roskilde, men har boet i 30 år i Toscana i Italien. Skulpturen har titlen ”Par”, og er fra 1980. Den er én af kun tre skulpturer, som kunstneren har lavet. Ellers er han kendt for sine malerier.

Kunstværket blev indviet den 9. november af borgmester Joy Mogensen, formanden for Gågadelauget, Henrik Settrup, og Jørgen Bobergs søster, Kirsten Boberg.

Jørgen Boberg, som døde i 2009, debuterede i 1962 på Kunstnernes Efterårsudstilling. I 1966 var han medstifter af Kunstnergruppen Passepartout og siden 1972 medlem af Grønningen. Han blev tildelt såvel Eckersberg Medaillen som Thorvaldsen Medaillen.

Landskabsarkitekt Lucy Caudery
4631 3730, lucyc@roskilde.dk