Ny måde at opkræve for skorstensfejeren

Af Borgerservice
Kommunen har for nylig udsendt nye ejendomsskattebilletter til de ejendomme, som har skorsten, og får besøg af skorstensfejeren en til to gange om året.

Den nye ejendomsskattebillet indeholder det gebyr, som normalt bliver betalt direkte til skorstensfejeren på indbetalingskort lagt i postkassen efter besøget.  Det bliver ikke fremover lagt indbetalingskort i postkassen.

Byrådet besluttede i december i at gå over til den nye betalingsmåde via ejendomsskattebilletten for de lovpligtige besøg af skorstensfejeren. Beslutningen skete efter, at de berørte boligejere havde fået tilsendt den årlige ejendomsskattebillet for 2018, derfor den ekstra udsending i disse dage.

Hvis du har spørgsmål til betalingen, så kontakt skorstensfejeren.

Det er skorstensfejerne, som bestemmer beløbet, som bliver opkrævet. Det er derfor dem, som skal tage sig af henvendelserne om gebyrets størrelse, nedlagt brændeovn, ingen skorsten, overgang til fjernvarme, fejlopkrævninger og lignende. Deres telefonnumre står på skattebilletterne.

Henvendelse om ejerskab af ejendommen, modtagere af ejendomsskattebilletten, indbetalingskort, betalingsservice mv. er stadig til kommunen.

Der blev varslet om opkrævningen på bagsiden, da de oprindelige ejendomsskatter 2018 blev sendt ud i december 2017.

Gebyret i 2018 bliver opkrævet på 2. rate. Fra 2019 på begge rater. Gebyret hæfter på ejendommen med samme fortrinsret som ejendomsskatterne.

Se beslutningen fra byrådet i pkt. 335

Dato: 06. Marts 2018