Ny samarbejdsaftale med Team Danmark

Borgmester Joy Mogensen har underskrevet en ny samarbejdsaftale med Team Danmarks direktør, Lone Hansen. Det skete fredag i forbindelse med Champions League kampen mellem Roskilde Bordtennis og Gazprom.

Samarbejdsaftalen betyder blandt andet, at

• Klubber samarbejder med kommunen om at tilbyde prioriterede idrætsgrene
  • Talentklasser på Himmelev skole på 7.-9.klassetrin
  • Samarbejdsaftaler med nogle af ungdomsuddannelserne i Roskilde Kommune.

Fakta:
Det er 3. gang, kommunen underskriver en samarbejdsaftale med Team Danmark. Team Danmark aftalen forhandles hvert 4.år, og den nye aftale løber fra 2017-20.

Før Roskilde Kommune kom med i projektet, var den seneste sportsudøver fra Roskilde, som tog en OL-medalje, tilbage i 1948.

I OL i 2012 i London kom to af roerne i guldfireren fra Roskilde. Og i 2016 i Rio blev det til to medaljer – én med guldfireren og én i cykling.
Faktisk har alle 6 ryttere på 4 km holdet, der var til OL, i deres juniortid kørt i Roskilde.

I perioden for samarbejdet har kommunen samtidig investeret godt en kvart milliard kr. i anlæg til glæde for borgerne – både dem, der hygger sig med sporten og dem, der vil satse mere:

• Der er kommet to nye kunstbaner, så der nu er 6 i alt - til 10 mio. kr.
  • Roskildehallerne er udvidet, så vi har 5 haller under samme tag – til 80 mio. kr.
  • Kommunen er i gang med at udvide Roskilde Svømmehal, så der bl.a. kommer et 50 m bassin, til en pris på 130 mio. kr.
  • Endelig kommer der et nyt bordtennis- og springcenter til 50 mio. kr.

Steen Houman
Afdeling Kultur og Idræt