Nye boliger og forretninger på Musicon

Musicon udvikler sig hurtigt i disse år. Nu har Plan- og Teknikudvalget behandlet et lokalplanforslag, der giver plads til 60 nye boliger, et p-hus, forretninger og caféer.

Det er kvarteret Bifaldet på Musicon, der lige nu forandrer sig hastigt. En udvikler har allerede startet opførelsen og salget af en række attraktive lejligheder, og med det nye lokalplanforslag for Bifaldet kan udviklingen fortsætte.

Samme projektudvikler står nu klar med et projekt med tre punkthuse, der skal rumme boliger, forretninger og små erhvervsvirksomheder eller caféer i stueetagen. Alt sammen vil være med til at skabe endnu mere liv langs Rabalderstræde.

”Bifaldet bliver et mix af lejligheder, der passer til både børnefamilier, studerende, seniorer og singler. Og de bliver samtidig bæredygtige med bl.a. græs på taget. Udenfor kommer der små, grønne, beplantede hyggeøer sammen med små regnbede og –render, som kobler sig på Musicons regnvandssystem.
Jeg tror denne type boliger rammere et stort marked, så der er ingen tvivl om, at Musicon vil opleve en stor befolkningsvækst inden for en kort årrække”, siger formand for Plan- og Teknikudvalget, Torben Jørgensen.

Lokalplanen giver mulighed for en bebyggelse i 3-7 etager, og der er lagt et særligt fokus på at gøre friarealerne åben og attraktiv for hele området.

Når området er fuldt udbygget, vil det indeholde omkring 60 nye boliger.

Lokalplanforslaget sikre også, at der kan opføres et nyt p-hus, som led i Musicon områdets trafikstrategi, der friholder Musicon fra trafik og parkering.

Den offentlige høring er planlagt fra den 25. august til en 20. oktober.

Formand for Plan- og Teknikudvalget, Torben Jørgensen
2835 1889, torbenj@roskilde.dk