You are here

Overbygning kan være på vej til Vindinge Skole

Af Holger Petersen, Skole og Børn
Skole- og Børneudvalget sender forslag om at udvide Vindinge Skole med 8. og 9. klasse i høring

I år er der undtagelsesvist oprettet hele tre børnehaveklasser på den normalt tosporede skole i Vindinge. Skolen går til syvende klasse, hvorefter eleverne fortsætter på andre skoler, primært Hedegaardenes Skole og den private Sct. Josefs Skole.

Men nu overvejer Skole- og Børneudvalget at udvide skolen med et 8. og et 9. klassetrin.

- Forslaget ligger helt i tråd med den positive udvikling, vi har set i Vindinge over nogle år, som også er smittet af på behovet for pladser i dagtilbuddene. Vindinge er et stærkt lokalsamfund, og vi vil gerne støtte op om den gode udvikling ved at imødekomme skolebestyrelsens ønske om at få en overbygning på skolen, så nu sender vi forslaget i høring, siger formanden for Skole- og Børneudvalget Claus Larsen.

For Vindinge Skole betyder udviklingen ifølge prognosen, at den over de kommende ti år vil vokse fra de nuværende 204 elever til 347 elever i skoleåret 1925-26, uden 8. og 9. klasse. Det hænger blandt andet sammen med boligudbygningen i området, hvilket også har kunnet aflæses i indskrivningen til dagtilbud. Det er en markant udvikling, men den kan ifølge prognosen rummes inden for de nuværende rammer som tosporet skole.

Kommer der en overbygning med 8. og 9. klasse, vil det i skoleåret 1925-26 betyde 39 elever mere, hvis udviklingen følger det hidtidige mønster, hvor en del elever flytter til andre skoletilbud i kommunen. Det betyder, at der skal oprettes én klasse pr. årgang. Vælger alle elever derimod at fortsætte på Vindinge Skole, vil der være 87 elever i 8. og 9. klasse. I så fald skal der oprettes to klasser på hver årgang.

Helt usædvanligt er der faktisk ingen 7. klasse på Vindinge Skole i indeværende skoleår, så udvidelsen af Vindinge Skole med en 8. klasse vil først være aktuel fra skoleåret 2018/2019.

Med en overbygning på Vindinge Skole vil især Hedegårdenes Skole opleve en nedgang i antallet elever på 8. og 9. årgang. Men ændringen vil ikke være større end, at Hedegårdenes Skole kan fortsætte med to spor i udskolingen.

Dato: 05. April 2017

Senest opdateret:

05. April 2017

Tilføj kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive vist på siden.
CAPTCHA
Dette spørgsmål er for at forhindre spam.
Når du udfylder denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik