Priser til udekøkken og en skulpturpark

• Landsby_og_bydelsprisen_2017_Svogerslev_Lokalraad

Fra venstre: Peter Stigaard, suppleant for lokalrådet, Henrik W. Pedersen, kasserer, Carsten Hogstad, tidl. formand, Søren Pedersen, formand, Joy Mogensen, Tim Bang, næstformand og Henriette Moesby.

• Landsby_og_bydelsprisen_2017_Toftehoej

Inga Skjærris modtager prisen af borgmester Joy Mogensen på vegne af beboerne i Toftehøjen.

Byrådets Landsby- og bydelspriser 2017 har nu fundet deres vindere. Der bliver både penge til, at vi alle sammen kan bruge et udekøkken ved madpakkeskuret ved Lynghøjsøerne og, at vi kan besøge en ny skulpturpark ved Toftehøjen i Viby.

Det var borgmester Joy Mogensen, der kunne give priserne til to glade vinderhold:

Den store pris (100.000,-) gik til Svogerslev Lokalråd til et udekøkken ved madpakkeskuret ved Lynghøjsøerne.

Udekøkkenet skal indrettes og udstyres så flest muligt kan få glæde af det, skolen, fritidshjem, spejderne, foreninger, Naturstyrelsen og private.

Lokalrådet vil få udført udekøkkenet under en mindre overdækning opført i samme stil som ”madpakkehuset”. Rådet forestiller sig, at det indrettes med rustfri bordplader, lukket grill, stenovn, kogeblus, og evt. røgovn.

Den lille pris (50.000,-) gik til beboerforeningen Toftehøjen i Viby til en skulpturpark.

Toftehøjen, som er byens ældreinstitution, vil opstille en skulpturpark udfor den store spisestue på et område, hvor beboerne og alle andre kan hygge sig, samtidig med at man studerer de værker, som kunsterne har udstillet.

Det er meningen, at lokale kunstnere kan udstille deres værker på skift og, at stedet skal være levende og åbent for alle borgere og derved skabe endnu mere fællesskab.

Det er 4. gang, at byrådet uddeler Landsby- og bydelspriserne.

Priserne gives til at gennemføre idéer, der understøtter et områdes fællesskab og bæredygtighed i bred forstand.

Priskomitéen består af borgmester Joy Mogensen, formand for Plan- og Teknikudvalget, Torben Jørgensen, formand for Kultur- og Idrætsudvalget, Birgit Pedersen samt byrådsmedlemmerne Marianne Kiærulff, Karsten Lorentzen og Susanne Lysholm Jensen.

Sidste år gik den store pris til foreningen Affaldsimperiet til hjælp til etableringen af ”Green Design Base” på Musicon. Den lille pris gik til Kæledyrsgruppen på Munksøgård til borde, bænke og skraldespande i Fasanmarken, så stedet kan holdes i god stand til glæde for de mange, der jævnligt besøger dyrene.

Udviklingskonsulent Jannie Holst Engskov
46 31 40 15, Janniehc@roskilde.dk