You are here

Priser til ”upcycling” og kæledyr

Af Lars Elmsted, Kommunikation, By, Kultur og Miljø
  • 1_praemie

    En meget glad Rosen Losev fra Affaldsimperiet ser frem til at bygge ”Green Design Base” på Musicon – et hus af skibscontainere, som skal fyldes med liv, upcycling og læring

  • 2_praemie

    Hanne Andersen fra Kæledyrsgruppen på Munksøgård får 50.000 kr. til borde, bænke og skraldespande i Fansanmarken, hvor børn og voksne kan hilse på Trekroners dyr.

Byrådets Landsby- og bydelspriser 2016 har nu fundet deres vindere. Der bliver både penge til, at vi kan lære at ”upcycle” – genbruge affald på spændende måder – og, at vi kan komme i tættere kontakt med dyrene i Trekroner.

Det var borgmester Joy Mogensen, der kunne give priserne til to glade vinderhold:

Den store pris (100.000,-) gik til foreningen Affaldsimperiet til hjælp til etableringen af ”Green Design Base” på Musicon. ”Green Design Base” er et hus, der bygges af skibscontainere, og prisen vil hjælpe til at disse jernkasser bliver fyldt med liv, upcycling og læring. Affaldsimperiet arbejder med alle aldersgrupper og har fokus på bæredygtig drift og tværgående samarbejde.

Den lille pris (50.000,-) gik til Kæledyrsgruppen på Munksøgård til borde, bænke og skraldespande i Fansanmarken, så stedet kan holdes i god stand til glæde for de mange, der jævnligt besøger dyrene.

Fakta
Det er 3. gang, at byrådet uddeler Landsby- og bydelspriserne.

Sidste år fik Ørsted Landsbylaug hjælp til at gennemføre projektet ”Et overdække på Smedeengen” og Idrætsforeningen G77, Gundsømagle, fik hjælp til at lave et Fitnesscenter i Gundsømagle Bycenter.

Priserne gives til at gennemføre idéer, der understøtter et områdes fællesskab og bæredygtighed i bred forstand.

Priskomitéen består af borgmester Joy Mogensen, formand for Plan- og Teknikudvalget, Torben Jørgensen, formand for Kultur- og Idrætsudvalget, Birgit Pedersen samt byrådsmedlemmerne Marianne Kiærulff, Karsten Lorentzen og Susanne Lysholm Jensen.

Yderligere oplysninger
Udviklingskonsulent Jannie Holst Engskov
By, Kultur og Miljø Sekretariatet
4631 4015, Janniehc@roskilde.dk

Dato: 05. December 2016

Senest opdateret:

05. December 2016

Tilføj kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive vist på siden.
CAPTCHA
Dette spørgsmål er for at forhindre spam.
Når du udfylder denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik