Priser til ”upcycling” og kæledyr

• 1_praemie

En meget glad Rosen Losev fra Affaldsimperiet ser frem til at bygge ”Green Design Base” på Musicon – et hus af skibscontainere, som skal fyldes med liv, upcycling og læring

• 2_praemie

Hanne Andersen fra Kæledyrsgruppen på Munksøgård får 50.000 kr. til borde, bænke og skraldespande i Fansanmarken, hvor børn og voksne kan hilse på Trekroners dyr.

Byrådets Landsby- og bydelspriser 2016 har nu fundet deres vindere. Der bliver både penge til, at vi kan lære at ”upcycle” – genbruge affald på spændende måder – og, at vi kan komme i tættere kontakt med dyrene i Trekroner.

Det var borgmester Joy Mogensen, der kunne give priserne til to glade vinderhold:

Den store pris (100.000,-) gik til foreningen Affaldsimperiet til hjælp til etableringen af ”Green Design Base” på Musicon. ”Green Design Base” er et hus, der bygges af skibscontainere, og prisen vil hjælpe til at disse jernkasser bliver fyldt med liv, upcycling og læring. Affaldsimperiet arbejder med alle aldersgrupper og har fokus på bæredygtig drift og tværgående samarbejde.

Den lille pris (50.000,-) gik til Kæledyrsgruppen på Munksøgård til borde, bænke og skraldespande i Fansanmarken, så stedet kan holdes i god stand til glæde for de mange, der jævnligt besøger dyrene.

Det er 3. gang, at byrådet uddeler Landsby- og bydelspriserne.

Sidste år fik Ørsted Landsbylaug hjælp til at gennemføre projektet ”Et overdække på Smedeengen” og Idrætsforeningen G77, Gundsømagle, fik hjælp til at lave et Fitnesscenter i Gundsømagle Bycenter.

Priserne gives til at gennemføre idéer, der understøtter et områdes fællesskab og bæredygtighed i bred forstand.

Priskomitéen består af borgmester Joy Mogensen, formand for Plan- og Teknikudvalget, Torben Jørgensen, formand for Kultur- og Idrætsudvalget, Birgit Pedersen samt byrådsmedlemmerne Marianne Kiærulff, Karsten Lorentzen og Susanne Lysholm Jensen.

Udviklingskonsulent Jannie Holst Engskov
By, Kultur og Miljø Sekretariatet