You are here

RIB’en får plads på Kildegården

Af Kristoffer Birkebæk Kejser
Roskilde får et helt nyt idræts- og bevægelsescenter med 4.400 kvadratmeter til gymnastik, bordtennis og bevægelse. Roskildetegnestuen Mangor og Nagel har i samarbejde med Dansk Halentreprise og Rønslev Rådgivende ingeniører vundet konkurrencen om det nye center, som de har døbt RIB'en

Vinderprojektet består af 4.400 kvadratmeter nye faciliteter til idræt og bevægelse fordelt på en stor springsal, en trampolinsal, en bordtennissal, to rytmesale og tre bevægelsessale. Dertil kommer en række sociale områder blandt andet i form af en balkon over den store springsal. Her kan de mange daglige brugere være sammen før og efter træning og se kammeraterne træne.

De mange store glaspartier i byggeriet skaber en god kontakt mellem de forskellige aktiviteter, og giver samtidig forbipasserende en god fornemmelse af det liv, der udspiller sig i idræts- og bevægelsescenteret.

Det var et enigt Kultur- og Idrætsudvalg, der i egenskab af dommerkomite udpegede vinderen af konkurrencen.

Der har deltaget fire arkitektteams i arkitektkonkurrencen.

Idræts- og Bevægelsescenteret får en central rolle i Kildegården, som i disse år udvikles til at blive til Roskildes fremtidige kraftcenter for idræt, kultur og fritid.

Fakta
Byrådet har afsat 55 mio. kr. til Idræts- og Bevægelsescenteret, som opstartes først i 2017 og står færdigt i sommeren 2018.

Idræts- og Bevægelsescenteret opføres i to plan med 3.000 kvadratmeter i stueplan og 1.400 kvadratmeter på 1. sal.

Hele Kildegården indrettes med Kunstens Hus, Musikkens Hus, Oplysningens Hus og Idræts- og Bevægelsescenteret, som sammen med aktiverende udearealer vil skabe rammen om en ny, aktiv bydel.

Kildegårdens unikke placering på kanten af Roskildes historiske centrum og som nabo til blandt andet Roskilde Idrætspark, Roskildehallerne og det regionale spillested Gimle, giver et helt særligt udgangspunkt for at bygge bro mellem de mange eksisterende og fremtidige aktiviteter.

Hver uge vil flere tusinde brugere udfolde sig med alt fra springgymnastik, bordtennis, forældrebarngymnastik, ældremotion og trampolinspring, over kunstnerisk udfoldelse gennem billeder, skulpturer og musik, til boglige fag og fordybelse. Hertil kommer Klub Kildegårdens mange daglige brugere og et bredt udsnit af byens foreningsliv.

Yderligere oplysninger
Projektleder Kristoffer Birkebæk Kejser
4631 3408, Kristofferbk@roskilde.dk
 

Dato: 03. November 2016

Senest opdateret:

04. November 2016