You are here

Røgfrit Roskilde inden 2030

Af Line Rieck
Hver dag begynder 40 børn og unge at ryge i Danmark. Den kurve skal knækkes, derfor har fire 7. klasser i Roskilde Kommune arbejdet med et skoleforløb om røgfri fremtid. Målet er, at ingen børn og unge ryger i 2030. Skoleforløbet leder op til Knæk Cancer den 26. oktober på Stændertorvet.

I forbindelse med, at TV2 og Kræftens Bekæmpelse kommer til Roskilde har fire 7. klasser fra Tjørnegårdsskolen og Himmelev Skole haft et undervisningsforløb udviklet af Kræftens Bekæmpelse omhandlende ’Røgfri Fremtid’. Roskilde Kommune er partnere i ’Røgfri Fremtid’, der arbejder for, at ingen børn og unge ryger i 2030, og netop derfor udlåner Roskilde Kommune Stændertorvet til Knæk Cancer karavanen torsdag den 26. oktober.

-         Mange har kræft tæt på i familien, så indsamlinger for Kræftens Bekæmpelse giver altid god mening, og jeg er derfor glad for og håber, at rigtig mange vil komme ned forbi Stændertorvet, hvor der er mange forskellige aktiviteter både for skoleelever, der har haft undervisningsforløb om rygning, men også for alle andre som måske vil have et modermærketjek eller donere lidt til Kræftens Bekæmpelse ved at indtage aftensmaden på torvet samtidig med, at de ser Go’Aften Danmark live, siger borgmester Joy Mogensen.

Cool uden røg

Jane Ahmed og Alfred Bech fra 7.v på Tjørnegårdsskolen er begge glade for det lidt anderledes undervisningsforløb udviklet af Kræftens Bekæmpelse.

-         Der er ingen, som ryger i vores klasse, men jeg tænker stadig, at det her forløb med Kræftens Bekæmpelse kan være med til, at jeg i hvert fald aldrig starter med at ryge. De havde en film med som viste, hvilke konsekvenser det kan have at begynde og ryge og det var faktisk skræmmende, siger Alfred Bech.

Kræftens Bekæmpelse har udviklet et undervisningsforløb, hvor de unge selv skal tage billeder af, hvad det betyder at være cool uden røg og her er de to elever ikke i tvivl om, hvorfor nogle vælger at tænde første cigaret i en tidlig alder.

-         Det betyder så meget, hvad vennerne gør. Derfor er vores billeder også blevet af situationer, hvor man er sammen med vennerne efter skole, siger Jane Ahmed fra 7.v.

I forbindelse med at Knæk Cancer kommer til Roskilde den 26. oktober vil de fire klasser dyste på Stændertorvet i viden om rygning. Der vil ligeledes blive kåret en lokal vinder af fotokonkurrencen, der var en del af undervisningsforløbet. 

-         Vi bakker i Roskilde Kommune op om en røgfri fremtidsvision om et røgfrit Danmark i 2030, hvor ingen børn og unge ryger, og færre end fem procent af den voksne befolkning ryger. Vi ved jo, at tobaksrygning er noget af det, der har størst negativ indflydelse på vores sundhed. Derfor giver det god mening at gå med i partnerskabet”, mener formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget Morten Gjerskov

Programmet for Knæk Cancer på Stændertorvet bliver offentliggjort i den kommende uge her på hjemmesiden.

Dato: 04. Oktober 2017

Senest opdateret:

04. Oktober 2017

Tilføj kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive vist på siden.
CAPTCHA
Dette spørgsmål er for at forhindre spam.
Når du udfylder denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik