Roskilde får flere fra kontanthjælp til uddannelse og job

Af Lise Hammershøj, Social, Job & Sundhed
  • Graf status job og uddannelse

Andelen af borgere i job/uddannelse hhv.1, 2 og 3 måneder efter, de er stoppet med kontant- eller uddannelseshjælp.

Selv om antallet af borgere i uddannelse og job falder efter tre måneder, ligger Roskilde stadig som den kommune, der er bedst til at få borgere videre sammenlignet med resten af Østdanmark.

Roskilde Kommune har undersøgt, hvad der sker med borgere, der stopper med at modtage kontant- eller uddannelseshjælp. Det viser sig, at flere går i job eller uddannelse end i de kommuner, Roskilde normalt sammenligner sig med.

407 borgere fra Roskilde Kommune medvirker i opgørelsen, som viser, at 78 % går i job eller uddannelse, når de ikke længere modtager kontant- eller uddannelseshjælp:

- Jeg er glad for at se, at mange af vores ledige borgere har gavn af den indsats, vi leverer i Roskilde Kommune. Vores borgere går i højere grad i job eller uddannelse set i forhold til de kommuner, vi normalt sammenligner os med. Det siger noget om, at der er kvalitet i det, vi laver, siger Bent Jørgensen, formand for Beskæftigelses- og Socialudvalget i Roskilde Kommune.

Efter tre måneder er andelen af borgere i job eller uddannelse 74 % i Roskilde Kommune, mens den i Østsjællands øvrige kommuner er 64 %. Roskilde Kommune har en højere andel af unge borgere end de fleste andre kommuner. Ud af de 407 borgere fra Roskilde Kommune er 43 % under 25 år. Derfor har kommunen naturligt nok en højere andel af borgere, der går i uddannelse frem for job i forhold til de andre kommuner.

I figuren øverst sammenlignes Roskilde Kommune med klyngen* og Østdanmark (Sjælland + Bornholm).
*) Klyngen består af følgende kommuner: Ikast-Brande, Roskilde, Hillerød, Silkeborg, Assens, Billund, Greve, Nordfyns, Jammerbugt, Furesø, Lemvig, Stevns, Syddjurs, Frederikssund, Middelfart, Vallensbæk, Læsø og Ringkøbing-Skjern.

Dato: 13. Januar 2017

13. Januar 2017