Roskilde markerer sig med el-busser og - cykler

• Elbus_Yutong_E12

Denne elbus - en Yutong E12 - som kører i Reykjavik, er samme type som dem, der kommer til Roskilde

Roskilde Kommune markerer sig med el-transport i den nye publikation, Klima100, der samler 100 af de bedste klimaløsninger fra kommuner over hele landet.

Roskilde Kommune er den første kommune i landet, der indfører el-busser på alle ruter indenfor kommunen. Det har givet en flot omtale i den nye publikation, Klima100, som har som mål at øge videndelingen og den grønne omstilling i kommunerne.

Det sammen gælder for kommunens tiltag med at udlåne el-cykler til borgerne for at motivere dem til at droppe bilen til fordel for cyklen, når de pendler. I 2014 søsatte otte kommuner og otte hospitaler i Region Hovedstaden projektet “Test en elcykel”. I Roskilde har vi valgt at fortsætte udlånet af cykler, da efterspørgslen fra borgerne har været meget stor.

”Der tegner sig et billede af, at vi som kommune er klart på forkant, når det gælder el-drift på transportområdet. Udover el-busser og – cykler, har vores Materielgård været med til at udvikle små el-transport varevogne, og kommunen har også selv en lang række el- og hybridbiler. Vi har også været blandt de første, der får samlet vores vareleverancer og får dem leveret til rådhuset i en el-lastbil. Den ordning er ved at blive bredt ud til andre i Roskilde bymidte”, fortæller formand for Klima- og Miljøudvalget, Karim Friis Arfaoui.

Fakta
Klima100 blev lanceret den 23. maj under Nordic Clean Energy Week. Den kan downloades gratis via realdania.dk/klima100.

Klima100 er finansieret af Realdania og udarbejdet af Sustainia, der med inputs fra CONCITO og et ekspertpanel har stået for vurdering og udvælgelse af klimaløsningerne. Ekspertpanelet består blandt andet af repræsentanter fra DTU, Climate-KIC og Nationalt Center for Miljø og Energi.

Klima100-projekterne fordeler sig på 12 kategorier: Ansvarlig Indkøb og Byggeri, Grøn Adfærd og Oplysning, Vedvarende Energi, Grøn Arealanvendelse og Rekreativitet, Klimasikrede Byrum, Energieffektivisering og Teknologi, Klimaplaner, Stormflodsbeskyttelse, Klimatilpasning ved Åer, Vandløb og Søer, Mobilitet, Social Indsats og Fællesskaber og Cirkulær Økonomi.

Veje og Grønne områder
Afdeling Veje og Grønne områder