Roskilde tackler boligbehov

• Fuglekasser

Gartner Anne Bechsgaard fra Materielgården sætter her den sidste af 25 nye redekasser op. Den har fået adresse i Rosenhaven bag biblioteket.

Byens parker er nu gjort klar til forårets ryk-ind af boligsøgende fuglefamilier. Nyttejobberne på kommunens Rute 55 har tømret fuglehuse sammen. Nu er de sat op og venter kun på nye beboere.

Naturmedarbejder Klaus Andersen fra kommunens afdeling for Veje og Grønne Områder opfordrer alle til at hjælpe med at skabe redesteder for byens fugle.

I dag er det nemlig sådan, at mange af de fugle, som normalt yngler i træernes huller, har vanskeligt ved at finde redesteder, fordi der mangler huller i de passede træer i byen.

Derfor er det en god idé at opsætte fuglekasser som supplement.

Det er let og sjovt at lave kasserne, og når de er sat op, er det hyggeligt at følge livet i fuglekassen. Fuglene bidrager også til at spise insekter og andre dyr, som måske ellers vil spise grøntsagerne i ens køkkenhave.

Det er vigtigt ikke at lave en siddepind på fuglekassen, da det indbyder til, at katte og andre dyr kan få fat i fugleungerne.

Man kan få inspiration til at lave fuglekasser ved at besøge Dansk Ornitologisk Forenings hjemmeside, www.dof.dk.

Der er også store muligheder for at eksperimentere med udformningen af kasserne. Hvis man søger på internettet, kan man finde mange sjove slags fuglekasser.

Naturmedarbejder Klaus Andersen
3084 1613, klausa@roskilde.dk