You are here

Roskilde udnævnt til Årets Musikskolekommune

Af Lars Elmsted, Kommunikation, By, Kultur og Miljø
  • Aarets_Musikskole_kommune

  • The_Bign_Small_Orchestra_fra_Kulturskolen

    The Big'n Small Orchestra fra Kulturskolen

Ved en højtidelighed søndag i Tivoli fik borgmester Joy Mogensen overrakt den fornemme pris.

Det er DAMUSA, Dansk Musikskolesammenslutning, som uddeler prisen til Roskilde Kommune efter indstilling fra Danske Musik- og Kulturskoleledere i Region Sjælland.

”Det er en dejlig anerkendelse af den store indsats, Roskilde Kommune gør for at musik og kreativitet skal være en del af hverdagen for vores børn og unge”, siger borgmester Joy Mogensen.

”Jeg er særlig stolt at vores satsning på obligatorisk rytmik i alle 0. klasser og vores enestående ordning med en Musik-talentklasse i folkeskolen. Når ordningen er kørt helt ind næste år, har vi både en 7. kl., en 8. kl. og en 9. kl., der arbejder med f.eks. kor, sammenspil, dans, teori og ekstra undervisning på et hovedinstrument”.

”Både rytmikundervisningen og Musik-talentklasserne står kommunens to musikskoler - Kulturskolen og Musisk Skole – for. Derfor er det helt fortjent, at de får prisen”, siger borgmesteren.

Rytmikundervisningen og Musik-talentklasserne kan lade sig gøre fordi byrådet har givet en permanent udvidelse af Kulturskolens og Roskilde Musiske Skoles budgetter.

Prisen gives også fordi kommunen er ved at indrette det gamle kaserneområde, Kildegården, til et center for Kulturinstitutioner og Oplysningsforbund.
Roskilde Musiske Skole har allerede til huse på området og underviser her 670 af Musisk Skoles ca. 2.000 elever.

I Jyllinge – som er den næststørste by i kommunen – bliver det nuværende halområde udviklet til et kulturelt kernepunkt med både udendørs aktivitetsplads og nye bygninger, der bl.a. skal indeholde nye rammer for bibliotek og Roskilde Kulturskole.

Endelig er Roskilde Kommune, for fortsat at være førende på musikområdet, i gang med at udarbejde en strategi for Roskilde Kommune som musikby 2020. Byrådet har nedsat et udvalg, hvor borgmesteren er formand.

Hent fotos fra begivenheden

Yderligere oplysninger
Kulturskoleleder Annette Salvad
4631 8796

Musisk Skole leder Tom Henriques
4631 4142

Dato: 09. Maj 2017

Senest opdateret:

09. Maj 2017

Tilføj kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive vist på siden.
CAPTCHA
Dette spørgsmål er for at forhindre spam.
Når du udfylder denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik