Skoleelever i kamp om bedste ideer

Af Holger Petersen, Skole og Børn
Hvordan bliver Roskilde en bedre kommune for unge og for andre? 260 elever fra tre skoler har kæmpet om den bedste ide - på video

En uge i Demokratiskolens navn kulminerede fredag med en kamp på video for 8. og 9. klasse elever på Absalons Skole, Klostermarksskolen og Sct. Jørgens Skole. Kampen foregik i Roskilde Kongrescenter Bauhaus Arena, hvor de 260 deltagende elever kunne stemme om de to bedste ideer – præsenteret på video vel at mærke.

Vinderne blev August, Jonathan, Linus og Lucas fra Absalons Skole med videoen Roskilde Vikingebadet og Anna, Josefine, Sarah, Maria og Shkelqim fra Sct. Jørgens Skole med videoen Drive-in biograf.

Se alle videoerne på YouTube

Eleverne har arbejdet med Demokratiskolen gennem hele ugen. Demokratiskolen er en digital platform, hvor eleverne lærer om kommune og demokrati og laver forslag til kommunen. Et emne, der selvfølgelig er højaktuelt på grund af det forestående kommunalvalg.

Eleverne har i grupper arbejdet på opgaven: Giv kommunen et ungetjek. Kom med ideer til, hvordan Roskilde bliver en bedre kommune – for unge og andre.

Efter præsentationen af vinderne fredag sammenfattede Pelle Møller fra Rapolitics elevernes præsentationer i en improviseret rap.

Dato: 30. Oktober 2017

02. November 2017