Søg støtte fra bredbåndspuljen

Af Ole Bech, Digitalisering
  • Bredbånd Gadstrup

Kortet viser en udpluk af de steder i Roskilde Kommune, der har mulighed for at søge bredbåndspuljen. Se om din adresse opfylder kriterierne længere nede på siden.

• Bredbånd Jyllinge

• Bredbånd Gadstrup

Hvis du har dårlig bredbåndsdækning, kan du søge støtte til lokale bredbåndsprojekter fra bredbåndspuljen. Hvis du vil søge om støtte i 2017, er ansøgningsfristen mandag den 14. september 2017.

Energistyrelsen har nu åbnet for ansøgninger til bredbåndspuljen, der tilbyder støtte til lokale bredbåndsprojekter i områder med dårlig dækning. Roskilde Kommune har mulighed for at deltage i ansøgningerne med delvis medfinansiering af projekterne. Det vil øge sandsynligheden for, at ansøgninger fra borgere eller virksomheder i Roskilde Kommune vil blive imødekommet hos Energistyrelsen.

Hvem kan søge puljen?

Bredbåndspuljen giver mulighed for tilskud til bredbåndsprojekter i sammenhængende områder af boliger, virksomheder og sommerhuse, som i dag har adgang til hastigheder på maksimalt 10 Mbit/s download eller Mbit/s upload, og hvor der ikke er planer om, at områdets dækning forbedres inden for 3 år. Se om din adresse opfylder kriterierne længere nede på siden.

Ansøgninger kan indsendes af kommuner, borgergrupper og virksomheder. Borgergruppen behøver ikke være eksisterende, men kan etableres til projektet.

Hvordan søger vi?

1. Dan en arbejdsgruppe så I kan hjælpe hinanden gennem ansøgningsprocessen
  2. Tjek betingelserne. De skal være opfyldt, og det kan være svært at rette projektet til senere, hvis I ikke har styr på dem fra starten
  3. Saml opbakning lokalt. Det er en god ide at indsamle underskrifter fra starten af, så der er styr på, hvem der er med, og man ikke skal kontakte folk flere gange.
  4. Kontakt Roskilde Kommunes Digitaliseringschef Ole Bech på oleb@roskilde.dk for at lave en aftale om at indskrive Roskilde Kommune i ansøgningen til Energistyrelsen
  5. Annoncer projektet. Det skal være annonceret i mindst tre uger inden ansøgningsfristen. Se listen over annoncerede projekter her
  6. Vælg bredbåndsudbyder og fastlæg deltaljerne med udbyderen. Se listen over selskabernes kontaktpersoner her
  7. Send ansøgning ind via Energistyrelsens tilskudsportal. Det er en god ide at hente guide til portalen først

Spørgsmål og svar

• Er min adresse tilskudsberettiget?

Du kan søge efter din adresse på Energistyrelsens hjemmeside og se, om det er muligt at søge støtte til dit område.

På kortet kan man se to typer af adresser:

1. Adresser, hvor man maksimalt kan få 10 Mbit/s download og 2 Mbit/s upload.
    2. Adresser, hvor man maksimalt kan få 5 Mbit/s download og 1 Mbit/s upload.

Kortet er baseret på data fra bredbåndsselskaberne om (1) deres dækning i dag samt (2) deres konkrete planer for udrulning inden for de næste tre år. Der kan derfor være adresser, der i dag ikke har god dækning, som ikke er medtaget på kortet. Men der er et bredbåndsselskab, som har oplyst, at det vil forbedre dækningen inden for de næste tre år.

Du kan kun søge støtte til de adresser, der er markeret med en gul eller rød prik.

• Hvad kan der søges om?

Der kan søges om tilskud til at udføre det konkrete anlægsarbejde, der skal til for at etablere bedre bredbånd i lokalområdet. Tilskuddet udbetales direkte til den bredbåndsleverandør, der udfører projektet.

• Hvordan bliver der prioriteret mellem ansøgningerne?

Læs mere om bredbåndspuljen, betingelserne for at søge om støtte og ansøgningsprocessen og om hvordan de indkomne ansøgninger bliver prioriteret på Energistyrelsens hjemmeside.

Roskilde Kommune har mulighed for at medvirke til projektet med økonomisk støtte. Dette vil øge sandsynligheden for at de pågældende ansøgninger bliver imødekommet.

• Hvad er baggrunden for bredbåndspuljen?

I april måned 2016 fastsatte regeringen sammen med størstedelen af folketingets øvrige partier kriterierne for tildeling af støtte fra bredbåndspuljen, der understøtter etablering af hurtigere bredbåndsforbindelser steder i Danmark, hvor dækningen er dårlig. Der er nu åbnet op for ansøgninger til puljen.

I 2017 og 2018 er der hvert år 40 mio. kr. til uddeling.

Roskilde Kommune ønsker at forbedre den digitale infrastruktur i kommunen og yder derfor op til 2.000 kr. i tilskud pr. adresse, der indgår i en ansøgning til bredbåndspuljen. Såfremt borgernes ansøgning ikke imødekommes af Energistyrelsen, yder Roskilde Kommune ikke støtte til det pågældende bredbåndsprojekt.

• Hvornår er der frist?

• 24. august: Frist for at annoncere et bredbåndsprojekt på Energistyrelsens hjemmeside. Annoncer dog gerne før af hensyn til at kunne nå at indgå aftale og ansøge.
    • 14. september: Frist for at indsende ansøgning om tilskud fra bredbåndspuljen 2017.
Dato: 13. Juni 2017

13. Juni 2017