Statsligt projekt ændrer vejnavne 9 steder i kommunen

Et landdækkende adresseprojekt betyder at veje, der er delt i to af en fx togbane eller en fast vejspærring - eller på anden måde ikke hænger sammen - ikke kan have samme vejnavn. Det gælder for 9 veje i Roskilde Kommune, hvor den ene del af vejen skal have nyt vejnavn.

Plan- og Teknikudvalget sender nu disse forslag til nye vejnavne i høring i 6 uger hos ejere og beboere:

Jyllinge:

• den nordlige del af Blommehaverne ændres til Mirabellehaven,
  • den sydlige del af Mirabellehaven ændres til Blommehaverne,
  • den sydlige del af Klinten ændres til Sydklinten.

Gundsømagle:

• den nordvestlige del af Holmevænget ændres til Dyssevænget,
  • Stougården ændres til henholdsvis Stoustien, Stoustrædet og Stouvænget.

Ågerup:

• den sydlige del af Ågerupvænge ændres til Åbakkevænge.

Roskilde:

• den sydlige del af Store Valbyvej ændres til Himmelev Skovvej,
  • den sydlige del af Præstemarksvej ændres til Præstemarksvænget,
  • Hf-Rørmosen ændres til Hf-Rørmosen Vest og Hf-Rørmosen Øst.

Kommunen har haft kontakt til Roskilde Museum, Egnshistorisk Forening i Gundsø og Boligselskabet Sjælland i forbindelse med forslagene til de nye navne.

Høringen omkring de nye navne sker hos alle berørte borgere og foreninger. For Stougården og Ågerupvænges vedkommende står Boligselskabet Sjælland for at høre beboerne. Det er muligt for borgerne at komme med kommentarer og forslag til nyt vejnavn, men de kan ikke sige nej til adresseændringen, da der er tale om, at det er en lov, der skal overholdes.

Baggrunden for adresseprojektet og lovgivningen er at sikre klare og utvetydige adresser. Ellers har 1-1-2, ambulance, brand og politi svært ved at finde frem og kan blive forsinket. Loven skal også sikre, at andre myndigheder, forsyningsselskaber, posten, besøgende m.fl. ikke kommer i tvivl om adressen.

Plan og Udvikling
Afdeling Plan og Udvikling