Stor interesse for lokalt sundhedshus

Af Line Rieck
Adgangen til de kommunale sundhedstilbud er nu blevet lettere i Jyllinge, der i går kunne fejre, at det nye lokale Sundheds- og Omsorgscenter er klar til at blive taget i brug.

De nyrenoverede lokaler i den gamle murstensbygning på hjørnet af Kirkebjergvej i Jyllinge var godt fyldt i går, hvor omkring 60 mennesker var mødt op for at byde det nye Sundheds- og Omsorgscenter velkommen til byen.

Sundheds- og Omsorgscenteret med mange forskellige sundhedstilbud samt en sundhedsklinik skal tilbyde borgerne i Jyllinge nemmere adgang til de kommunale sundhedsydelser.

• Alle skal have adgang til de gode kommunale sundhedstilbud, og jeg er meget glad for, at vi nu har så mange tilbud samlet på et sted her i den nordlige del af kommunen. Det her er en mulighed for at få gavn af de lokale tilbud, som i visse tilfælde har været lidt langt væk, understregede Morten Gjerskov, formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget, i sin åbningstale.

Stor lokal opbakning

De mange fremmødte var meget interesseret i at møde husets nye sundhedspersonale og høre mere om de mange tilbud.

• Det er dejligt at vide, hvor man kan henvende sig, hvis man får brug for det. Og det er jo skønt, at kommunen har fokus på at gøre det nemmere for borgerne. Jeg er sikker på opbakningen er større, når tilbuddene er i nærheden. Det er bare nemmere at overskue, siger Tove Hansen, der var en af de godt 60 fremmødte.

Sundheds- og Omsorgscenteret tilbyder rygestopkurser samt undervisning i at få et bedre liv med KOL, diabetes eller hjerte-kar-sygdomme. Samtidig vil der være holdtræning for borgere med slidgigt.

Ny sundhedsklinik

Sundheds- og Omsorgscenteret har også en sygeplejeklinik for borgere, der ellers har modtaget sygepleje i hjemmet.

• Den nye sundhedsklinik betyder, at de af jer der har følt, at I har spildt tid på at vente på at modtage hjælp derhjemme, nu har mulighed for selv at planlægge jeres dag, og dermed slipper for følelsen af, at I spilder tiden på at vente på en hjemmesygeplejerske, sagde Sundheds- og Omsorgsudvalgets formand Morten Gjerskov.

Sundheds. Og Omsorgscenteret er åbent for alle, og sundhedsteamet kan rådgive og vejlede alle til et sundere og mere aktivt liv.

Dato: 03. Marts 2016

08. Marts 2016