You are here

Tidsbestilling er blevet en win-win

Af Lars Elmsted, Kommunikation, By, Kultur og Miljø
Tidsbestilling for alle sager i Borgerservice på rådhuset - frem for bare at møde op og sidde i kø - har vist sig at være en god løsning. I praksis er der ledige tider til stort set alle sagstyper samme dag eller dagen efter. Samtidig er der sket en effektivisering i arbejdet.

Der er så stor tilfredshed med løsningen hos både borgere og medarbejdere, at Kultur- og Idrætsudvalget har besluttet at teste mere tidsbestilling også på bibliotekerne.

Lige før jul godkendte byrådet at indføre obligatorisk tidsbestilling til Borgerservice på rådhuset for alle sagstyper.

Servicemålet blev sat til max 7 arbejdsdage for ventetid på tidsbestilling. Borgere, der ikke havde bestilt tid, blev ikke afvist, men fik hjælp til afklaring og til evt. tidsbestilling.

Nu er der gået ½ år, og erfaringen viser, at servicemålet i høj grad er opfyldt. Faktisk er det muligt at finde ledige tider til stort set alle sagstyper samme dag eller dagen efter.

Borgere med et ærinde om ny pas, kørekort eller andet sparer den kedelige ventetid.
Man kan nemlig bestille tid til Borgerservice - når det passer i ens kalender - via kommunen hjemmeside, ved at ringe, eller ved at få hjælp til det, når man alligevel er på biblioteket.

Så er det bare at møde frem, og når der er 2 minutter til ens tid, kommer man automatisk forrest i køen.

"Det er dejligt, at vi nu har fundet et system, der fungerer effektivt for både borgere og medarbejdere i Borgerservice.
Når vi senere flytter al borgerservicebetjeningen i Roskilde by til biblioteket, fortsætter vi helt sikkert den obligatoriske tidsbestilling.
Allerede nu har vi i udvalget givet grønt lys til, at der kan startes forsøg med mere tidsbestilling på hovedbiblioteket og øvrige biblioteker.", siger formand for Kultur- og Idrætsudvalget, Claus Larsen.

På lokalbibliotekerne i Jyllinge og Viby er der i dag mulighed for tidsbestilling til henvendelser om pas på mandage, torsdage og fredage (Jyllinge) og tirsdage, onsdage og fredage (Viby). På hovedbiblioteket betjenes borgere uden tidsbestilling indtil videre torsdage og lørdage.

Kontakt

Borgerservice
Rådhusbuen 1
4000 Roskilde
Administration By Kultur og Miljø
Tlf 46 31 30 00
Dato: 16. August 2018

Senest opdateret:

27. August 2018

Tilføj kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive vist på siden.
CAPTCHA
Dette spørgsmål er for at forhindre spam.
Når du udfylder denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik