Uheldssving ved Klosterengen bliver sikret

Svinget fra Klosterengen ind ad Rørsangervej (ved tanken) har i de seneste fem år haft 4 registrerede ulykker. 3 ulykker hvor en bil har påkørt en cyklist og én ulykke, hvor en bil har påkørt en knallert. Nu bliver fortov og cykelsti ført på tværs af Rørsangervej.

Svinget er på kommunens liste over steder, hvor sikkerheden skal forbedres. Nu har Vejdirektoratet bevilget en 100 % finansiering til at anlægge et gennemført fortov og cykelsti på tværs af Rørsangervej ved Klosterengen. På den måde vil Rørsangervej fremover være en overkørsel, hvor bilister er tvunget ned i hastighed, når de svinger ind på og ud fra Rørsangervej.

”Det er et krav for at få udbetalt støtten fra Vejdirektoratet, at vi etablerer anlægget i 2017 – og vi har lige fået pengene fra direktoratet for 14 dage siden. Derfor indstiller vi selvfølgelig fra Plan- og Teknikudvalget, at vi går i gang med det samme og er klar med sikringen til november måned”, siger formand for Plan- og Teknikudvalget, Torben Jørgensen.

Rørsangervej ved Klosterengen bliver lukket for trafik under anlægsarbejdet, der er planlagt til at starte tirsdag den 24. oktober og slutte den 31. oktober.

Prisen på arbejdet er op til 130.000 kr.

Projektleder Morten Heegaard Christensen
4631 3722, Mortenhc@roskilde.dk