Unge får unge til at stemme

• Ungedag

Fotograf: INSP Media

• Ungedag

Fotograf: INSP Media

Frem til valgdagen den 21. november vil en gruppe unge, der var samlet på Ungedagen 2017, møde deres jævnaldrende der, hvor de er – blandt andet på de sociale medier.

Deltagerne på Ungedagen har udviklet kampagneaktiviteter, der sætter fokus på, hvorfor det er vigtigt at unge stemmer til kommunalvalget.
Helt konkret er der lavet film, plakater og memes til sociale medier og en selfiekonkurrence, der kommer til at køre på alle valgsteder den 21. november.

Alt sammen er et resultat af Ungedag 2017, som fandt sted torsdag den 9. november på Roskilde Gymnasium.

Ungedagen gav vanen tro også en mulighed for at møde lokale politikere og få sat ansigt på demokratiets nuværende repræsentanter.

Ungeudvalget interviewede politikerne om først deres politiske engagement – hvordan startede det, hvor gamle var de, da de stemte mm.?
Og så diskuterede de tilliden mellem vælgerne og politikere. Møder politikerne tillid i hverdagen, og hvad gør de selv for at styrke tilliden til dem?

De unges aktiviteter frem til valget indgår i projektet ”Førstevælger”, som Roskilde Kommune og Roskilde Festival står bag.

Fakta
Ungedagen er en årlig begivenhed med skiftende formål, men altid med fokus på unge og indflydelse. Ungedagen arrangeres hvert år i et samarbejde mellem kommunens Ungeudvalg, som består af unge mellem 14 og 27 år, og Roskilde Kommune.

Ungeudvalget er åbent for alle unge og er desuden ansvarlig for Ungepuljen, som kan søges af unge til projekter for, med og af andre unge. Ungepuljen er på 100.000 kr. årligt.

Tina Gørtz Christensen
Afdeling Kultur og Idræt