You are here

Unge får unge til at stemme

Af Lars Elmsted, Kommunikation, By, Kultur og Miljø
  • Ungedag

    Fotograf: INSP Media

  • Ungedag

    Fotograf: INSP Media

Frem til valgdagen den 21. november vil en gruppe unge, der var samlet på Ungedagen 2017, møde deres jævnaldrende der, hvor de er – blandt andet på de sociale medier.

Deltagerne på Ungedagen har udviklet kampagneaktiviteter, der sætter fokus på, hvorfor det er vigtigt at unge stemmer til kommunalvalget.
Helt konkret er der lavet film, plakater og memes til sociale medier og en selfiekonkurrence, der kommer til at køre på alle valgsteder den 21. november.

Alt sammen er et resultat af Ungedag 2017, som fandt sted torsdag den 9. november på Roskilde Gymnasium.

Ungedagen gav vanen tro også en mulighed for at møde lokale politikere og få sat ansigt på demokratiets nuværende repræsentanter.

Ungeudvalget interviewede politikerne om først deres politiske engagement – hvordan startede det, hvor gamle var de, da de stemte mm.?
Og så diskuterede de tilliden mellem vælgerne og politikere. Møder politikerne tillid i hverdagen, og hvad gør de selv for at styrke tilliden til dem?

De unges aktiviteter frem til valget indgår i projektet ”Førstevælger”, som Roskilde Kommune og Roskilde Festival står bag.

Fakta
Ungedagen er en årlig begivenhed med skiftende formål, men altid med fokus på unge og indflydelse. Ungedagen arrangeres hvert år i et samarbejde mellem kommunens Ungeudvalg, som består af unge mellem 14 og 27 år, og Roskilde Kommune.

Ungeudvalget er åbent for alle unge og er desuden ansvarlig for Ungepuljen, som kan søges af unge til projekter for, med og af andre unge. Ungepuljen er på 100.000 kr. årligt.

Kontakt

Tina Gørtz Christensen
Rådhusbuen 1
4000 Roskilde
Afdeling Kultur og Idræt
Administration By Kultur og Miljø
Tlf 46 31 40 36
Dato: 13. November 2017

Senest opdateret:

14. November 2017

Tilføj kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive vist på siden.
CAPTCHA
Dette spørgsmål er for at forhindre spam.
Når du udfylder denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik