Vi skal lære 19 nye vejnavne

Statslige krav kombineret med stor byggeaktivitet betyder, at kommunens Plan- og Teknikudvalg har godkendt navnene på 19 nye veje i kommunen. Nummer 20 kommer snart, men skal lige i en ny høring hos de berørte borgere.

Et landdækkende adresseprojekt betyder, at veje der er delt i to af fx en togbane eller en fast vejspærring - eller på anden måde ikke hænger sammen - ikke kan have samme vejnavn. Baggrunden for projektet er at sikre klare og utvetydige adresser. Ellers har 1-1-2, ambulance, brand og politi svært ved at finde frem og kan blive forsinket.

Det gælder for 9 veje i Roskilde Kommune, hvor den ene del af vejen skal have et eller flere nye navne.

Efter en høring hos ejere og beboere, har Plan- og Teknikudvalget besluttet disse navne:

Jyllinge:

• den nordlige del af Blommehaverne ændres til Platanhaven
  • den sydlige del af Klinten ændres til Udsigten

Gundsømagle:

• den nordvestlige del af Holmevænget ændres til Dyssevænget
  • Stougården ændres til henholdsvis Stoustien, Stoustrædet og Stouvænget

Ågerup:

• den sydlige del af Ågerupvænge ændres til Åbakkevænge

Roskilde:

• den sydlige del af Store Valbyvej ændres til Himmelev Skovvej
  • den sydlige del af Præstemarksvej ændres til Præstemarksvænge og
  • Hf-Rørmosen ændres til Hf-Rørmosen Vest og Hf-Rørmosen Øst.

For den sydlige del af Blommehaverne var der foreslået navnet Mirabellehaven, men beboerne har andre ønsker, så her skal gennemføres endnu en høring.

Gamle pigenavne i Nordmarken

Ud over de statslige krav har nybyggeri også sat gang i behovet for flere nye vejnavne.
I Jyllinge Nordmark har lokalplanen for boliger ved Bromarken (øst for Osvej) skabt behov for 5 vejnavne til området. De kommer til at hedde Lauravej, Ellenvej, Dagmarvej, Pernillevej og Johannevej.
I første omgang blev der overvejet navne, der alle startede med Bro…, men de ville blive for enslydende.  Vejnavne, som ligger op ad ”Møllekærgård”, blev også foreslået, men det var svært at finde nok navne med dette. I stedet blev det navne med gamle pigenavne, da der i forvejen er andre veje med både pige- og drengenavne i Jyllinge Nordmark.

Også ved halområdet i Jyllinge er der brug for to nye vejnavne. Det skyldes en ny lokalplan for boliger ved Lindbjergvej. Her bliver de nye navne Linderækkerne og Lindehusene, som passer fint til områdets eksisterende vejnavne.

Endnu en ”holme” til Gundsømagle

Endelig har lokalplanen for boliger på Holmehøjs etape 3 i Gundsømagle krævet, at der skal en ny vej til. Her har politikerne godkendt vejnavnet Holmeengen, som passer fint til de andre vejnavne i området, som alle indeholder ordet ”holme” – og som ligger lige syd for Holmevej.

Udviklingsmedarbejder Lisbeth Ellegaard Bruhn
46 31 35 06 (kl. 9-13)