You are here

Viby byder flygtninge velkommen

Af Lise Hammershøj, Kommunikation
Mandag den 25. april er der åbent hus fra kl. 17.00-18.00 i Grantoften 3-5 i Viby, som nu står klar til at modtage flygtninge. Naboer og andre interesserede er velkomne.

I de to tidligere daginstitutionsbygninger Grantoftens vuggestue og børnehave er der blevet indrettet værelser med køkken og bad. Stedet bebos nu midlertidigt af børnefamilier og voksne flygtninge, som har fået opholdstilladelse og venter på en permanent bolig i Roskilde Kommune. Begge husene er blevet fyldt op i løbet af de få måneder stedet har været åbent.

- Jeg glæder mig til at byde de nye beboere velkommen. Jeg ved, de glæder sig til at åbne deres midlertidige hjem for at hilse på naboer og andre interesserede i Vibys lokalsamfund. Lad os møde vores nye medborgere med et velkomstsmil – det har så stor betydning, siger borgmester Joy Mogensen (S).

I de seneste år har Udlændingestyrelsen forhøjet flygtningekvoterne, og denne udvikling har øget behovet for indkvarteringspladser i kommunens midlertidige boliger. Kommunen har derfor sidste år taget en beslutning om, at Grantoften med fordel kan bruges i en periode til midlertidig indkvartering af de nye flygtninge.

Selvom der er tale om en midlertidig løsning, er der blevet lagt mange overvejelser og energi i, at projektet skal blive en positiv oplevelse - både for de flygtninge, der flytter ind i Grantoften og for naboerne i lokalområdet. Indtil nu har de fleste af kommunens indkvarteringssteder været mest egnet til enlige voksne.

- I takt med at vi modtager familier, er vi glade for at have fået mulighed for at indrette mere familieegnede indkvarteringspladser i et sted som fx Grantoften, hvor både de indendørs og udendørs rammer er rigtig fine til familier med børn, siger formand for Beskæftigelses- og Socialudvalget Bent Jørgensen (V).

Projektet er blevet mødt med stor velvilje i lokalområdet. På borgermødet om Grantoften, der blev afholdt i slutningen af oktober på Viby Bibliotek, gav flere af deltagerne udtryk for, at de var positivt indstillet overfor projektet.  Der var nemlig gode erfaringer med det nærliggende indkvarteringssted for flygtninge på Birkedevejen 1, som kommunen åbnede i maj sidste år. Flere naboer og foreninger har også allerede meldt sig på banen for at støtte op om den gode integration af flygtningene med frivillige aktiviteter:

- Vi sætter utrolig stor pris på deres interesse for at hjælpe siger Bent Jørgensen (V) og understreger, at intentionen netop har været at skabe et miljø med mulighed for socialt fællesskab og aktivitetstilbud til beboerne.

Borgmester Joy Mogensen byder de nye beboere velkommen på dagen.

Fakta:
I 2015 har Roskilde modtaget 177 flygtninge, og i 2016 er kommunens kvote steget til 314 personer. Reglerne i integrationsloven forpligter kommunerne til at tilbyde flygtningene en permanent bolig. Men som så mange andre steder i landet betyder boligsituationen i Roskilde, at kommunen ikke har nogen mulighed for at tilbyde en bolig med det samme. Derfor tilbydes flygtningene en midlertidig bolig, indtil der bliver en varig bolig ledig.

I Grantoftens to bygninger er der plads til i alt 17 voksen + et antal børn (i familierummene – antal børnepladser afhænger af, hvor mange børn, der er i den enkelte familie).

Dato: 19. April 2016

Senest opdateret:

19. April 2016

Kommentarer

Job som tjener

Vi kunne rigtig godt bruge en ekstra hånd hos Bizzi, hvis nogle af flygtningene har brug for arbejde. Vi har ofte events i hele Danmark hvor vi enten skal bruge tjenere, bartendere eller kokke. Smid os en besked :-)

Job som tjener

Hej Simon. Jeg sender din kommentar videre til de relevante personer på integrationsområdet her i Roskilde Kommune. Tænker, det umiddelbart kunne være relevant for en af virksomhedskonsulenterne at tage fat på. Tak!

Tilføj kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive vist på siden.
CAPTCHA
Dette spørgsmål er for at forhindre spam.
Når du udfylder denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik