Vinderen er fundet: Her er lyden af Spil Dansk i uge 44!

Hvis der er nogen, der har taget den landsdækkende Spil Dansk-uge til sig, så er det Roskilde Kommune. Kommunen har været en del af den landsdækkende musikuge siden 2013, hvor det startede med mere end 30 arrangementer af høj kvalitet på programmet - og det er vokset siden!

Roskilde Kommune vandt efter 2013 prisen som årets Spil Dansk-kommune, og siden har uge 44 hvert år været et pejlemærke for de mange musisk aktive mennesker, som kommunen rummer.

I 2017 vandt Roskilde Kommune igen prisen og præmien er nu blevet omsat til at udskrive en konkurrence, hvor alle – professionelle som amatørmusikere – blev opfordret til at komponere en jingle. Jinglen skal bruges i forbindelse med Spil Dansk Ugen i Roskilde i 2018.

Hør jinglen, der vandt.

Opdraget hed:
”Jinglen skal være en kort (max. 20 sekunder) vokal eller instrumental musikbid, som bruges forud for en koncert, som ventetone når man ringer til kommunen, på facebook når Spil Dansk programmet præsenteres og flere andre steder”.
Det gav over 20 bidrag, så styregruppen for Spil Dansk har haft travlt med at lytte – og finde en vinder.

Vinderjinglen er komponeret af Mike Ingvorsen og netop denne lydbid blev valgt, fordi den vil fungere godt som ventetone og samtidig indikerer den forbindelsen til Spil Dansk.

Projektleder Jacob Heide Madsen fortæller, at ”vinderjinglen var den eneste, hvor man kunne høre at det her handler om Spil Dansk. Som det eneste bidrag i konkurrencen bruger den vokal – der bliver simpelthen sunget Spil Dansk henover det instrumentale spor, lidt skævt og off-beat agtigt, så man trækker på smilebåndet. Og det passer meget fint til det, vi gerne vil formidle under Spil Dansk i Roskilde – musik er for alle. Jeg er sikker på, at den her jingle vil være én, som folk kan huske.”

Så nu er der kommet lyd på Spil Dansk i uge 44. Glæd dig hver gang, du hører jinglen og tjek ugens program på spildansk.roskilde.dk.

Yderligere oplysninger

Projektleder for Spil Dansk i Roskilde, Jacob Heide Madsen (daglig leder af Roskilde Synger): 61 79 32 34

Fakta om Spil Dansk

Spil Dansk er blevet fejret i Roskilde Kommune siden 2013. Spil Dansk finder altid sted i uge 44.

Spil Dansk Ugen er organiseret af det landsdækkende Spil Dansk Sekretariat og er grundlæggende en hyldest til det danske musikliv. Omdrejningspunktet er fejringen af dansk produceret musik, skabt af danske komponister, sangskrivere og producere, men kan sagtens være på andre sprog eller fx udenlandske kompositioner fortolket af danske sangere. Musikken i Spil Dansk sammenhænge kan naturligvis være i alverdens genrer og på alverdens sprog.

Dato: 01. Oktober 2018

01. Oktober 2018