You are here

Byggeriet boomer i Trekroner

Af Kristian Karstoft
  • DP

    Fotograf: Peter Jarvad

Totalentreprenøren Daugaard Pedersen A/S er i fuld gang med at omdanne Trekroner til et nyt handelsmekka, bl.a. på baggrund af gode erfaringer fra Glostrup.

Daugaard Pedersen A/S har købt 60.000 m2 jord af Roskilde Kommune med henblik på at udvikle Trekroner til at blive et centralt handelsknudepunkt for både borgere i Roskilde Kommune og fra det nærliggende opland.

Som adm. dir. Jan Riis Nielsen formulerer det: ” Roskilde er en af Danmarks bedste handelsbyer, og erhvervslivet er præget af stor dynamik. Derfor var det oplagt at igangsætte et projekt med 15.000 m2 butikker og 5.000 m2 kontor til udlejning ved Roskildes byport – mellem Holbæk-motorvejen og Trekroner Station”.

Planen om at etablere faciliteter på den sydlige del af Trekroner Station gik i gang for ca. 4 år siden. Siden da har store og landskendte kæder såsom Jysk, Elgiganten og Biltema givet tilsagn om at åbne nye butikker i knudepunktet mellem København og det øvrige Sjælland. ”Vores erfaringer fra Glostrup – hvor vi har 8 store, driftige butikker i et tilsvarende område som Trekroner – har gjort, at vi ser et stort potentiale for butikkerne i Trekroner”, siger Jan Riis Nielsen.

Udover de 15.000 m2 butikker er der planer om at opføre 5.000 m2 kontorfaciliteter, der vil være placeret stort set på trinbrættet på Trekroner Station. Der vil i kontorerne være plads til ca. 250 medarbejdere, og allerede nu har flere mulige lejere meldt sig på banen. Kommende lejere kommer til at nyde godt af den centrale placering og kontorer, der indrettes efter den enkelte virksomheds behov.

”Der indgår ikke dagligvarebutikker i det kommende handelsområde siger Jan Riis Nielsen. ”Derimod satser vi på at skabe et stærkt handelsområde, hvor der vil være synergi mellem de store kæder som Jysk, Elgiganten og Biltema samt det allerede etablerede Bauhaus”.

Daugaard Pedersen forventer, at alle butikkerne er i drift primo 2019. I forbindelse med byggeriet etableres der en ny cykelsti langs jernbanen, og der vil være over 600 parkeringspladser, heraf ca. 200 pendler-pladser, til at imødekomme behovet for parkering.

Dato: 14. November 2017

Senest opdateret:

14. November 2017

Tilføj kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive vist på siden.
CAPTCHA
Dette spørgsmål er for at forhindre spam.
Når du udfylder denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik