You are here

"Der skal være noget på spil"

Af Sophia Liv Bergmann
  • Leif Sørensen, CEO, Actee

    Fotograf: Actee

Og det er der hos den globale leverandør af spil-baseret arbejdspladslæring i Roskilde: "Vores mission er at ændre verden igennem arbejdspladslæring, og hos Actee tror vi på, at læring skal være sjovt".

Hvordan lærer man?

”Jeg har i mange år haft en personlig interesse for ’hvordan man lærer’, siger Leif Sørensen og fortsætter, ”det var ud af min ordblindhed, at ideen, om at opfinde en anden måde at lære på end at læse sig til det hele, blev født”.  

”Med mine erfaringer fra konsulentverdenen og det at arbejde med ledere på højt niveau samt store projekter i bagagen gik jeg i 2009 ind i Relation Technologies. Inden da havde jeg oparbejdet erfaring med at være iværksætter fra mine 3-4 små IT-relaterede startup-virksomheder”, fortæller Leif Sørensen.

Ny investor – nyt navn

Da E-economic-stifter Jacob Wandt i starten af 2018 skød et millionbeløb i virksomheden og indtrådte som medejer, skiftede virksomheden navn til Actee.

Realistiske dilemmaer

”Når man har det sjovt og er aktivt deltagende, lærer man bedre, og det er filosofien bag de grundspil, som vi i dag har videreudviklet fra at være fysiske spil til at være 100 pct. onlinespil”, fortæller Leif Sørensen.

”Vi bruger simuleringsspil opbygget på teori om medarbejder- og lederudvikling til at give dig ny viden om organisationsudvikling og forandringsledelse” siger Leif Sørensen og fortsætter, ”i onlinespil bliver du på en sjov og underholdende måde stillet overfor realistiske dilemmaer og udfordringer, og får viden du kan overføre direkte til dit arbejde. Spillene genererer også ’profiler’ på dem selv, som man kan arbejde videre på - jo mere der spilles jo flere profiler og data får man om sig selv”.

Virksomhedens partnere, som tæller de største konsulenthuse, udbyder kurser og certificeringsforløb, der uddanner konsulenter, HR-partnere, undervisere, projektledere og organisationsudviklere, som efterfølgende kan anvende Actee koncepterne internt i deres organisation eller virksomhed.

Det, der gør Actee helt særlig er, at virksomhederne har en ganske unik mulighed for at arbejde med egne udfordringer - de kan nemlig tilkøbe muligheden for at udvikle spil baseret på deres egne cases.

Actee’s kunder tæller mange store virksomheder som blandt andre Novo Nordisk, Danske Bank og Vestas.

Unik position

”Vi har nu brugt 11/2 år på at færdigudvikle de eksisterende spil m.m. og er nu i gang med at udvikle yderligere for at få nye og endnu større investorer ind. Vi vil på markedet i endnu flere lande end de nuværende 12, og planen er at komme på markedet i USA. Ingen i verden laver det samme, som vi – det giver os en unik position på markedet, og det skal vi udnytte” fortæller Leif Sørensen.

Lokal forskning

Actee deltager sammen med bl.a. RUC i et nyt forskningsprojekt, som Innovationsfonden finansierer. Gennem inspiration fra innovative organiserings- og ansættelsesformer vil de finde nye løsninger på udfordringerne bag den teknologiske udvikling.

De sejeste mentorer

”Jeg er meget tilfreds med der, hvor virksomheden er i dag. Det har været en lang og udfordrende rejse at nå her til, og hvis jeg skal give et godt råd til dig, som går og tænker på at blive iværksætter, så er det: Skaf dig mentorer, som du har en super tillid til. Find de sejeste – ikke bare vennerne – men dem som du er lidt ’nervøs’ for at spørge. Husk at de har meget lidt tid, så du skal være specifik, du skal turde sparre om det, der er svært.  Og så skal du indstille dig på at skulle gøre alt arbejdet selv - du kan ikke sparre dig til at skulle arbejde mindre. Nemme penge – det er noget vrøvl!”, afslutter Leif Sørensen.

Læs meget mere om Actee her

Dato: 11. Juni 2018

Senest opdateret:

08. November 2018

Tilføj kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive vist på siden.
CAPTCHA
Dette spørgsmål er for at forhindre spam.