You are here

Socialøkonomisk iværksætterpris: Finalisterne er fundet

Af Lise Hammershøj, Social- og Arbejdsmarkedssekretariatet
  • Netværksarrangement i Social Vision Roskilde

    Ved et netværksarrangement tidligere i år mødte borgere med gode idéer til socioøkonomiske virksomheder op og fik sparring til sit koncept af professionelle.

Først var der femten - nu er der fem. Et mobilt æblemosteri og plug’n’play drivhuse er blandt finalisterne til Årets Socialøkonomiske Iværksætterpris 2016. Vinderen findes først ved prisuddelingen, hvor publikum bestemmer, hvem der løber af med den endelige sejr.

Først var der femten - nu er der fem. Et mobilt æblemosteri  og plug’n’play drivhuse er blandt finalisterne til Årets Socialøkonomiske Iværksætterpris 2016. Vinderen kåres ved prisuddelingen i Byens Hus mandag den 14. november klokken 18-21. Præmien er på 15.000 kroner og et udviklingsforløb hos Erhvervsforum i Roskilde.

 Jens Müller, direktør i erhvervsFORUM Roskilde, er en af de fire dommere i juryen. Han glæder sig over årets konkurrence og siger:
- Det er meget glædeligt, at så mange engagerede borgere og virksomheder ser et potentiale i socialøkonomiske virksomheder. Nu har vi udvalgt fem kandidater, der alle har gode og realiserbare idéer. Jeg glæder mig rigtig meget til, vi kan kåre den endelige vinder. 

De fem finalister får lejlighed til at præsentere sig selv og deres socialøkonomiske forretningsidé til prisuddelingen i Byens Hus, hvor publikum bestemmer, hvem der løber af med den endelige sejr, præmien på 15.000 kr. og et særligt forretningsudviklingsforløb i ErhvervsFORUM Roskilde.

Hvis du vil være publikum til prisuddelingen, kan du sende en mail til Roskilde Kommunes socialøkonomiske forretningsudvikler, Ole Søbæk på olesc@roskilde.dk.

ÅRETS FINALISTER

Fjordland

Fjordland udlejer allerede konceptbåde til sejlads på Roskilde Fjord og Isefjorden. Fjordland ønsker at skabe en socialøkonomisk virksomhed, der omfatter flere forskellige bådtyper gennem samarbejde med foreningslivet og hele områdets institutioner. Formålet er at få mange flere til at opdage og opleve fjorden på nye måder. 

Cool Kids Club og Café

Cool Kids Clinic er en privatpraktiserende psykologisk klinik i Roskilde. Klinikken ønsker at skabe en socialøkonomisk café, der ved at ansætte unge med psykologiske udfordringer fungerer som social træning og community for unge i behandling. Caféen kommer også til at danne rammen om netværk, foredrag og en helt almindelig god kop kaffe.

Applemoster

Er et nystartet socialøkonomisk og mobilt æblemosteri, der sælger æblemost, hvor kunderne selv tager æbler med og er med til at moste. Applemoster formidler og sælger også viden om alt, hvad der handler om æbler. 

Happy Garden

Er udviklet af elever fra Himmelev Gymnasiums innovationsklasse. Alle kan få glæde af en have. Derfor vil Happy Garden sælge og etablere ”plug and play” drivhuse og små frilandshaver til borgere, der ikke selv har adgang til have, og til institutioner for børn, udsatte eller ældre, hvor det at passe en lille have eller drivhus bliver et glædeligt omdrejningspunkt.

Genbrugslegetøj

S. Møller Miljørådgivning vil bruge virksomhedens viden om miljøområdet til at lave en socialøkonomisk virksomhed, der upcycler brugt legetøj, udtjente bolde og andet sportsudstyr ved at omdanne det til legetøj til kæledyr. Gennem samarbejde med det lokale foreningsliv, kæledyrenes ejere og de mange virksomheder der beskæftiger sig indenfor det stadigt voksende marked for accessories til kæledyr, vil Genbrugslegetøj skabe job til borgere på kanten af arbejdsmarkedet.

Dato: 11. November 2016

Senest opdateret:

08. Juni 2018

Tilføj kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive vist på siden.
CAPTCHA
Dette spørgsmål er for at forhindre spam.
Når du udfylder denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik