You are here

Erhvervslivet og iværksætteriet blomstrer på Musicon

Af Kristian Karstoft
  • Anders

    Selvstartere på Musicon

Der sker mange spændende ting på Musicon i øjeblikket og ikke kun på boligområdet: Indenfor det seneste halve år har intet mindre end 13 nye virksomheder placeret sig Roskildes kreative bydel.

Vækstfabrikken på Musicon er blevet yderligt udvidet med 100m2 og er et populært sted at drive virksomhed. Udover fælles kontorfaciliteter tilbydes virksomheder fælles workshops og sparring med andre virksomheder. De alsidige og rummelige rammer på Musicon betyder, at blandt andet kommunikationsbureauet Kommpagniet, hundetøjsdesigner Brinell Design og eventfirmaet Roskilde Bumper Ball er blandt de 9 nye virksomheder i Vækstfabrikken. Der er højt til loftet på Musicon!

Selve Musicon-huset er også blevet flere virksomheder rigere.  Blandt nye lejere er Meta Design, som laver brugeroptimerede hjemmesider, konsulentvirksomheden Capital E&I, der hjælper virksomheder med at få eksport-fodfæste i Sydamerika og Asien, samt det grafiske designbureau Grafisk Afdeling. Musicons kontormiljøer er dermed tæt på at kunne melde fuldt hus.

Spirende selvstartere og iværksættere

Musicons kreative virksomhedsfødekæde findes et nyt initiativ rettet imod spirende, unge iværksættere fra erhvervsskolerne i Roskilde Kommune: Selvstarter, hvis formålet er at motivere unge iværksættere til at oprette egen virksomhed i Roskilde Kommune. Udvalgte erhvervsskoleelever tilbydes et 12-ugers workshopforløb med base i Vækstfabrikken for at afprøve deres virksomhedsidé, som erfarne iværksættere som Jonathan Løw giver professionel sparring på ift. bl.a. valg af kundemålgrupper, mulige samarbejdspartnere, finansieringsmuligheder mv.

Første ud af 4 hold er nu udklækkede Selvstartere. 9 elever gennemførte det intensive forløb, og foreløbigt har 3 oprettet deres første virksomhed. Næste forløb starter februar 2017. Læs mere på http://www.selvstarter.nu/.

Dato: 15. December 2016

Senest opdateret:

19. April 2018

Tilføj kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive vist på siden.
CAPTCHA
Dette spørgsmål er for at forhindre spam.
Når du udfylder denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik