You are here

Fremtidens plejecenter til 200 mio. kr. har fokus på demens

Af Michael Dahl Nielsen, Kommunikation
 • Arkitekttegning af plejecenter Hyrdehøj

  Fotograf: Cubo Arkitekter

 • Arkitekttegning af plejecenter Hyrdehøj

  Fotograf: Cubo Arkitekter

 • Arkitekttegning af plejecenter Hyrdehøj

  Fotograf: Cubo Arkitekter

Lokalplanen er på plads, vinderforslaget er valgt, og nu har byrådet også godkendt projektets overordnede økonomi.

Roskilde Kommunes kommende plejecenter Hyrdehøj er nu kommet et vigtigt skridt nærmere realisering. Udover en godkendt lokalplan og et flot projekt tegnet af Cubo Arkitekter er projektets overordnede økonomi, det såkaldte ”Skema A”, nu også vedtaget af Roskilde Byråd:

- Vi er kommet et afgørende skridt videre i realiseringen af ’fremtidens plejecenter’, vores kommende plejecenter Hyrdehøj. Vi bygger et moderne og attraktivt plejecenter, hvor beboerne kan føle sig hjemme i trygge rammer i deres livs efterår. På Hyrdehøj er der fokus på at indrette boliger og udearealer særligt til borgere med forskellige grader af demens. En gruppe borgere, som der bliver flere og flere af, og hvor vi har et særligt fokus og ansvar, siger Joy Mogensen, borgmester i Roskilde Kommune.
 

Borgere med massivt behov for pleje

Det overordnede mål for det kommende byggeri er at opføre en fleksibel bygning, der kan rumme flere målgrupper, herunder demente og udviklingshæmmede. Udformningen og indretningen tager hensyn til, at størstedelen af beboerne vil have et mas­sivt behov for pleje og omsorg:

- Boligerne og fællesarealerne i det kommende plejecenter indrettes med et hjemligt og hyggeligt præg i overskuelige bogrupper, der er udformet så fleksibelt og venligt, at det kan imødekomme, at en del af de kommende beboere vil have eller udvikle en demenssygdom, siger Morten Gjerskov, formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget.

Første spadestik forventes i foråret 2018, men den endelige dato kan først fastlægges efter licitationen og kontraktskrivningen i slutningen af 2017. Det nye plejecenter forventes at være klar til indflytning i midten af 2019.
 

FAKTA

 • Plejecenter Hyrdehøj opføres med 64 plejeboliger, 30 boliger til rehabilitering samt 10 boliger til udviklingshæmmede borgere. Der skal samtidig være dagcenter for hjemmeboende borgere og træningslokaler. Alle plejeboliger placeres i stueplan, hvilket giver nem adgang til udearealerne.  Arealerne udformes som demensvenlige haver, hvor beboerne frit kan færdes i trygge rammer.
 • Byggeriet tager udgangspunkt i Statens Byggeforskningsinstituts resultater om indretning af plejeboliger for borgere med demens.
 • Plejecenter Hyrdehøj er tegnet af arkitektfirmaet Cubo Arkitekter i samarbejde med Force4 Architects, Balslev Rådgivende Ingeniører samt Henrik Jørgensen Landskab.


 

Dato: 08. Februar 2017

Senest opdateret:

08. Februar 2017

Kommentarer

Ansøgning

Hej.
Mit navn er Dina Bjerre, jeg vil meget gerne søge på jeres plejehjem der er ved at blive bygget ved hyrdehøj i Roskilde, hvordan gær jeg dette, skal jeg sende en ansøgning til kommunen?

Jeg er uddannet hjælper.

Mvh
Dina Bjerre

Ansøgning

Hej Dina
Alle kommunens ledige stillinger bliver slået op på hjemmesiden http://roskilde.dk/job. I rekrutteringsprocessen anvender vi et elektronisk eRekrutteringssystem. På den måde kan vi håndtere rekrutteringsprocessen mest effektivt og dermed give dig som ansøger den bedst mulige service.

Du kan søge på vore ledige stillinger via en enkel registrering - klik blot på knappen som du finder nederst i selve opslagene. Dine oplysninger og dit CV bliver slettet fra databasen efter maximalt 6 måneder. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.
God sommer.
Venlig hilsen
Line Rieck, kommunikation.

Tilføj kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive vist på siden.
CAPTCHA
Dette spørgsmål er for at forhindre spam.
Når du udfylder denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik