You are here

Hjælp til unge med angst og depression

Af Holger Petersen, Skole og Børn
  • Lær at tackle er et koncept for patientuddannelse til mennesker med kroniske eller langvarige lidelser.

    Fotograf: Colourbox

Nyt projekt skal styrke 15-25-årige unges psykiske helbred og motivationen for uddannelse og arbejde

Roskilde Kommune udbyder nu en patientuddannelse, der skal styrke de 15-25-åriges psykiske helbred, reducere symptomer på angst og depression og styrke deres motivation for uddannelse og arbejde. Programmet er udviklet af Stanford University, og i Danmark er det Komiteen for Sundhedsoplysning, der er ansvarlig for kurserne.

- Vi har et brændende ønske om, at vores børn og unge skal kunne leve et sundt liv. Derfor gør vi meget for at fremme sundheden i dagtilbud, skoler og fritidstilbud. Men den psykiske sundhed er lige så vigtig en del af et godt liv, så jeg er rigtig glad for, at vi nu kan tilbyde de unge en ny, lovende indsats mod angst og depression, siger Morten Gjerskov, formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget.

Lær at tackle angst og depression for unge er et pilotprojekt målrettet unge. Pilotprojektet skal afprøve om indsatsen styrker de unges psykiske helbred, reducerer symptomer på angst og depression og øger deres motivation for uddannelse og arbejde. Der er 10 kommuner med i pilotprojektet: Roskilde, Allerød, Frederiksberg, Frederikshavn, Haderslev, Halsnæs, Køge, Odense, Skanderborg og Skive.

Roskilde Kommune skal afholde ét kursus i 2017 og to kurser i 2018. Efter pilotafprøvningen gennemfører Komiteen for Sundhedsoplysning en forskningsevaluering. Evalueringen undersøger blandt andet indsatsens betydning for de unges mentale sundhed, psykiske symptomer og håndtering af hverdagen. Konceptet vil blive nationalt udbredt i 2019..

- Hver femte ung er ikke kommet i gang med en ungdomsuddannelse seks år efter folkeskolen. Nogle af dem kæmper med psykiske barrierer som angst og depression, som vi gerne vil hjælpe dem med at tackle, så de kan leve et godt liv både med lidelsen og med uddannelse og job, siger Skole- og Børneudvalgets formand Claus Larsen. 

Lær at tackle er et koncept for patientuddannelse til mennesker med kroniske eller langvarige lidelser. Kurserne har ikke fokus på den enkelte lidelse, men på de forhold, der kendetegner et liv med en kronisk sygdom. Kurserne ledes af frivillige instruktører, der selv har en eller flere kroniske lidelser. I Roskilde Kommune tilbydes også Lær at tackle kronisk sygdom, angst og depression til voksne med kroniske smerter.

Dato: 16. Juni 2017

Senest opdateret:

16. Juni 2017

Kommentarer

Hvor og hvornår?

Hvor og hvornår er kurserne?

Kursusstart

Hej Martin
Kurset Lær at tackle angst og depression til unge er sat til at starte d. 24. oktober 2017 kl. 15.30 til 18.00. Du er velkommen til at kontakte sundhedskonsulent Susan Waldén på susanw@roskilde.dk, hvis du har brug for at vide mere.
Mh.
Lise/Social, Job & Sundhed

Tilføj kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive vist på siden.
CAPTCHA
Dette spørgsmål er for at forhindre spam.
Når du udfylder denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik