You are here

Israel valgte Roskilde

Af Sophia Liv Bergmann
Mellanox Technologies er en førende global leverandør af højteknologiske IT-komponenter til datacentre. Virksomheden har ca. 3.000 ansatte, afdelinger i flere lande og hovedkontorer i Californien og i Israel.

I Mellanox i Roskilde er Henning Lysdal Vice President for Photonics Architecture og ”site manager” for kontoret i Roskilde. ”Her udvikler vi bl.a. optiske sendere og modtagere til computerne i datacentre, så der via lyslederkabler kan opnås en netværkshastighed, der er 100.000 gange hurtigere end det, de fleste af os har på kontoret eller hjemme. Hastigheden i en lysleder, som ikke er tykkere end et hår, svarer til at morse med en lommelygte 25 mia. gange i sekundet!” forklarer Henning.

Mellanox Technologies’ teknologi er ’grøn’ forstået på den måde, at nedbringelse af strømforbrug er en af de væsentligste fokusområder. Danmarks generelle tilgang til grøn energi er en af årsagerne til, at f.eks. Apple, Facebook og måske snart Google vælger at oprette datacentre i Danmark.

”Hver gang du bruger en app, bruger du et datacenter, som højst sandsynligt er understøttet af komponenter fra os. Datacentre har meget til fældes med supercomputere, og næsten halvdelen af verdens 500 hurtigste supercomputere bruger komponenter fra Mellanox”, fortæller Henning stolt.

Det hele startede i en garage på Frederiksborgvej i Roskilde.

For Henning startede IT-eventyret i Roskilde allerede i 2004, hvor han kom til IPtronics. ”For mig handlede det om at kunne have noget spændende at stå op til i et bekvemt postnummer, så da mine to ingeniørkolleger fra virksomheden Giga havde startet IPtronics op i en garage på Frederiksborgvej, sprang jeg til som den tredje iværksætter og ejer i firmaet”, siger Henning.

”I Giga havde vi lært, at en god idé og et godt produkt var ikke nok til at få kunder og investorer”, ”så satte vi de potentielle kunder i fokus og fortalte dem præcist, hvad vi kunne, og spurgte dem, hvad de havde brug for, og det gav resultater! Nu var der både kunder og investorer, som købte rådgivning og udviklingsprojekter” beretter Henning og fortsætter ”som iværksætter skal du starte med at sælge – det hjælper ikke at have verdens bedste idé, hvis der ikke er købere”.

”Vi solgte et udviklingsprojekt til en meget stor japansk virksomhed og sørgede for selv at eje produktet”. ”Da 40-gigabit Ethernet i 2008 blev det førende datacenter-netværk i verden, ville heldet, at vores produkt passede perfekt til dette netværk, og med et slag var IPtronics foran hele verden”.

Mellanox vælger Roskilde

I 2013 opkøbte Mellanox IPtronics i Roskilde, som i dag er Mellanox’ primære forsknings- og udviklingscenter i Europa. Mange af nøglemedarbejderne fra den forgangne virksomhed Giga arbejder i dag hos Mellanox.

Ledelsen på hovedkontoret i Israel var dog tvivl om, om de nye forsknings- og udviklingsopgaver skulle placeres i Roskilde eller i eksempelvis Tel Aviv, Austin, Boston eller Beijing, hvor Mellanox Technologies også har kontorer.

Men valget faldt på Roskilde, da – som Henning opklarer ”virksomheden skal ligge der, hvor man kan få de rigtige mennesker til at arbejde for sig, og i Roskilde var der specialiserede ingeniører inden for den relevante teknologi”.

Tredoblet medarbejderantallet og flere på vej

Siden har Mellanox udvidet sine forsknings- og udviklingsaktiviteter i Roskilde og tredoblet medarbejderantallet. ”I dag er vi 60 medarbejdere i Roskilde, og flere er på vej, når de rette ingeniører er fundet” siger Henning og fortsætter ”men det er jo ikke nogen hemmelighed, at ingeniører er en mangelvare, og til jobansøgere plejer jeg at sige, ’Roskilde er ikke så langt væk, som man tror – og derfor er flere af vores medarbejdere efter ansættelse med begejstring flyttet til Roskilde’”.

På billedet viser Henning Lysdal en prototype af en 400 gigabit Ethernet optisk sender og modtager, der, som navnet siger, er 10 gange hurtigere end den, IPtronics startede med.

Læs mere om Mellanox Technologies.

Dato: 21. August 2018

Senest opdateret:

08. November 2018

Tilføj kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive vist på siden.
CAPTCHA
Dette spørgsmål er for at forhindre spam.