You are here

Roskilde vinder prisen som årets socialøkonomiske kommune

Af Lise Hammershøj, Kommunikation
 • Borgmester Joy Mogensen får overrakt socioøkonomisk pris af Kolings borgmester Jørn Pedersen.

  Borgmester Joy Mogensen fik prisen overrakt af Koldings borgmester Jørn Pedersen. Jan Jensen fra TV-Glad interviewede efterfølgende Roskilde Kommunes borgmester. Foto: Danjal Arge, TV-Glad

 • Joy Mogensen, Jan Jensen og Jørn Pedersen.

  Borgmester Joy Mogensen fik prisen overrakt af Koldings borgmester Jørn Pedersen. Jan Jensen fra TV-Glad interviewede efterfølgende Roskilde Kommunes borgmester. Foto: Danjal Arge, TV-Glad

 • Joy Mogensen med den socioøkonomiske pris

  Borgmester Joy Mogensen fik prisen overrakt af Koldings borgmester Jørn Pedersen. Jan Jensen fra TV-Glad interviewede efterfølgende Roskilde Kommunes borgmester. Foto: Danjal Arge, TV-Glad

Borgmester Joy Mogensen modtog prisen under folkemødet på Bornholm for kommunens indsats og resultater med socialøkonomiske virksomheder.

Med prisen sætter fire af Danmarks førende socialøkonomiske virksomheder – Grennessminde, All Ears, Specialisterne og Glad Fonden – fokus på det rummelige arbejdsmarked og socialøkonomiske virksomheders rolle. Roskilde Kommune arbejder strategisk og resultatorienteret med at sikre de bedst mulige vilkår for socialøkonomiske virksomheder til glæde for borgere på kanten af arbejdsmarkedet. Det blev fredag eftermiddag honoreret under årets folkemøde på Bornholm, hvor borgmester Joy Mogensen modtog den socialøkonomiske pris:

- Jeg er meget glad for den her pris. Mange kommuner gør en stor indsats på området, så det er et kæmpe skulderklap til både medarbejdere, virksomheder og samarbejdspartnere, der hver dag gør en social forskel for vores sårbare borgere, siger en glad borgmester i Roskilde Kommune, Joy Mogensen.

Roskilde var nomineret sammen med Silkeborg og Jammerbugt Kommune, men valget faldt altså på Roskilde – bl.a. på grund af kommunens visionære tilgang og samarbejder på tværs, fx med RUC, Skt. Hans Have og ikke mindst INSP!:

- Roskilde Kommune er lykkedes med at arbejdet på tværs i kommunen for derigennem at sikre gode vilkår for socialøkonomiske virksomheder. Kommunen har været begavet af at have Roskilde Festival, der har været et socialøkonomisk projekt længe inden ordet blev opfundet. Måske er det derfor, det er lykkedes Roskilde at skabe så gode rammer for socialøkonomiske virksomheder, udtaler Hanne Danielsen, adm. direktør, Grennessminde og medlem af priskomitéen.

Kommunen har lige nu syv socialøkonomiske virksomheder og yderligere fem på vej. Den suverænt største er Roskilde Festival med mere end 65 fuldtidsfastansatte og 30.000 frivillige. De øvrige virksomheder har to-seks medarbejdere, men er i god udvikling. Det billede ligner resten af landet. Roskilde Kommune har arbejdet med socialøkonomiske virksomheder gennem mange år – også inden der egentlig var noget der hed socialøkonomi - men i dag er indsatsen på det socialøkonomiske område mere systematisk og strategisk:

- Vi har et langt stærkere set-up i forhold til at støtte og udvikle sociale iværksættere end tidligere. Byrådet har vedtaget en strategi på området, ligesom vi har en medarbejder, der er dedikeret til at fremme socioøkonomiske initiativer, forklarer borgmester Joy Mogensen.

I dag kan kommunen koncentrere sig om dels socialøkonomiske virksomheder, der udspringer fra private virksomheder, dels netværk af virksomheder og organisationer, der forsøger at skabe nye forretningsmuligheder.
 

Om Den Socialøkonomiske Kommune Pris

 • Prisen er indstiftet i 2015 af fire af landets førende socialøkonomiske virksomheder: Grennessminde, Telehandelshuset, Specialisterne og Glad Fonden.

 • Prisen uddeles til en kommune, der har gjort sig særligt bemærket i arbejdet med socialøkonomi. Målet er at få fokus på kommunernes rolle i udviklingen af rammer og initiativer, der fremmer socialøkonomi.

 • Med prisen følger en vandrestatuette, Noahs Ark, der er skabt af kunstneren Bjørn Nørgaard i samarbejde med unge fra Grennessminde.

 

Dato: 17. Juni 2016

Senest opdateret:

17. Juni 2016

Tilføj kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive vist på siden.
CAPTCHA
Dette spørgsmål er for at forhindre spam.
Når du udfylder denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik