You are here

Roskilde først - det er vores by nu!

Af Sophia Bergmann
De to øl-entusiaster Jonas Schou Larsen og Peter Jelsted har realiseret deres drøm: De bygger Roskildes nye brewpub på Musicon.

Jonas og Peter har udforsket øl-universet siden de mødte hinanden for 17 år siden. Peters interesse for at håndbrygge øl voksede og lysten til at gøre det til et levebrød smittede af på Jonas. Jonas arbejdede på Musicon i sekretariatet og så muligheden for at slå to fluer med et smæk: Peters plan kunne realiseres på Musicon og Roskilde ville få en ny attraktion.

Der gik ikke længe før de to besluttede sig for at starte Musicon Mikrobryggeri sammen og som sagt så gjort. Containerstriben bliver på sigt en handelsgade med 10 små virksomheder indrettet i skibscontainere og her ligger Mikrobryggeriet allerede. Bryggeriet på 180 kvm består af tre containere, der bygges sammen til én stor bygning. Imellem de tre containere isættes glasfacader, som giver frit udsyn til bryggekedlerne. Ved siden af selve bryggeriet kan det brede sortiment af håndbrygget øl – IPA, Blonde, Pale Ale, Stout m.fl. nydes i hyggelige omgivelser. ”Vi laver vores øl i relativt små portioner, og det gør det muligt at eksperimentere i større grad. Vi har f.eks. fået en bestilling på at brygge en øl til et bryllup i foråret, og en af vores nicher vil også blive specialøl som virksomhedsbranding, teambuilding og foredrag” siger Peter. ”Ja - der er uanede muligheder for kreative aktiviteter i forbindelse med bryggeriet”, fortsætter Jonas.

Sideløbende med byggeriet på Musicon er ølproduktionen blevet holdt ved lige ved at leje sig ind hos forskellige bryggerier. Her har de to bryggere brygget efter egne opskrifter for at kunne levere øl til forskellige lokale events, imens byggeriet står på.

At bygge i skibscontainere er dog ikke så let, som det umiddelbart lyder – det kræver stor opfindsomhed og tålmodighed. ”I forbindelse med byggeriet har vi haft en god kontakt med bl.a. Erhvervsafdelingen i Roskilde Kommune og fået en fin og hurtig byggesagsbehandling og en rigtig god sparring”, lyder det fra Jonas og Peter.

Udover det krævende byggeri har de to bryggere også høstet nogle erfaringer som iværksættere – der er rigtigt meget administrativt arbejde, og en af de vigtigste læringer er at holde fokus. At vi har været to om at dele opgaverne har været fantastisk godt for hele processen. ”Det er hårdt arbejde, men her i Roskilde er der plads til iværksætteri. Vi oplever, at lokale initiativer hædres, og der er en rigtigt positiv energi her i kommunen”, siger Jonas, og Peter fortsætter, ”hvis vi skal give nogle af vores vigtigste erfaringer videre til andre kommende iværksættere er det: Har du en idé, så hop ud i det – bare kom ud, med det du har, i stedet for at vente til det er helt perfekt – så kan der være andre, som har overhalet dig. Accepter at ting tager tid. Få professionel bistand, så du kan koncentrere dig om projektet. Tal med andre og få tryktestet din idé”.

Fremtiden på Musicon tegner lyst og man regner med, at Containerstriben står færdig ved årsskiftet 17/18 –  klar til Musicons mange gæster og de omtrent 100.000 gæster, som årligt besøger Ragnarock.  ”Selvom både København og Århus skriger efter øl, vil vi forsyne ’vores by’ først.

Dato: 12. September 2017

Senest opdateret:

12. September 2017

Tilføj kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive vist på siden.
CAPTCHA
Dette spørgsmål er for at forhindre spam.
Når du udfylder denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik