You are here

Skolers indeklima skal forbedres

Af Holger Petersen
  • Skolernes indeklima skal forbedres, bl.a. med daglig udluftning.

    Fotograf: Colourbox

    Skolerne skal bl.a. lufte mere ud for at få et bedre indeklima.

Vi vil prioritere først at få løst indeklimaproblemerne på de skoler, der har de største udfordringer. Det skylder vi både børnene og medarbejderne, siger formanden for Skole- og Børneudvalget Claus Larsen.

Elleve skoler har netop fået en indeklimarapport, og dermed har samtlige skoler nu papir på indeklimaets tilstand. Resultatet viser, at CO2-koncentrationen på de elleve skoler stiger til over den anbefalede grænse i løbet af dagen. Undersøgelsen viser samtidig, at der generelt ikke luftes ud i løbet af dagen.

I hvert fald en del af problemet med dårligt indeklima kan ifølge det firma, der har stået for målingerne, her og nu løses ved, at man vænner sig til systematisk at lufte ud ved at åbne døre og vinduer en gang i timen. Derfor er det nu meldt ud til skolerne, at de skal lave faste udluftningsrutiner for hurtigt at få et bedre indeklima.

Skole- og Børneudvalget beder samtidig forvaltningen om en ny sag til august, der belyser omfanget af problemerne med ventilationen på de elleve skoler. Og udvalget ønsker forslag til, hvordan der kan prioriteres i de afsatte penge til skolerenoveringer fra 2016 og frem, så de skoler der har de største problemer med indeklimaet, får løst disse problemer først.

- Udfordringerne med skolernes indeklima indgår i en meget omfattende strategi for skolerenovering til 370 mio. kr., som byrådet har tiltrådt. Vi beder om, at vi prioriterer penge til at få løst indeklimaproblemerne på de skoler, der har de største udfordringer. Det skylder vi både børnene og medarbejderne, siger formanden for Skole- og Børneudvalget Claus Larsen.

Dato: 04. Juni 2015

Senest opdateret:

04. Juni 2015

Tilføj kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive vist på siden.
CAPTCHA
Dette spørgsmål er for at forhindre spam.
Når du udfylder denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik