You are here

Roskilde Kommune med i udbud på ekstern databeskyttelses - rådgiver
Af Line Rieck
Roskilde Kommune har sammen med de 12 kommuner i Digitaliseringsforeningen Sjælland (DIGIT) valgt at gå i fælles udbud efter en databeskyttelsesrådgiver.

Forberedelserne til at EU’s databeskyttelsesforordning træder i kraft den 25. maj er i fuld gang i Roskilde Kommune. Ét af de nye krav i forordningen er, at alle større organisationer skal have en databeskyttelsesrådgiver – en såkaldt DPO. Roskilde Kommune går nu efter – sammen med 11 andre Sjællandske kommuner - at tilknytte en ekstern rådgiver de første to år.

Rationalet bag at vælge en ekstern rådgiver er, at rollen som DPO er helt ny og derfor svær på forhånd at definere omfanget af. En anden fordel er, at kommunerne får en ekstern kontrolinstans i forhold til behandlingen af borgernes data, som det også er defineret i rådgiverfunktionen.

Det forventes, at udbuddet fører til, at DIGIT tegner en 2-årig kontrakt. Herefter skal ordningen med en ekstern rådgiver evalueres.

Roskilde Kommunes arbejde med beskyttelse af persondata understøttes yderligere med nedsættelsen af et Informationssikkerhedsudvalg med kommunaldirektøren i spidsen, hvor DPO’en også vil indgå, samt ansættelsen af en informationssikkerhedskoordinator i Byrådssekretariatet, som skal stå for den daglige og løbende koordinering af databeskyttelse i kommunen.

Dato: 14. Februar 2018

Senest opdateret:

15. Februar 2018

Tilføj kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive vist på siden.
CAPTCHA
Dette spørgsmål er for at forhindre spam.
Når du udfylder denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik