You are here

Den Socialøkonomiske Pris

Hvem skal have den socialøkonomiske pris i 2017? Indstil din kandidat senest 16. november. Prisen overrækkes den 6. december i Byens Hus.

Roskilde Kommune ønsker at understøtte social innovation og udviklingen af socialøkonomiske virksomheder. For at anerkende de mange personer, organisationer og socialøkonomiske virksomheder, der hver dag gør en særlig forskel for fx miljøet, lokalsamfundet eller udsatte borgere, uddeler Roskilde Kommune i samarbejde med Advisory Board for Socialøkonomi hvert år Den Socialøkonomiske Pris.

Hvad er Socialøkonomi og social innovation?

Social innovation handler om at skabe nye måder at løse sociale-, samfunds- og miljømæssige udfordringer på. En socialøkonomisk virksomhed er en privat virksomhed - der på almindelige markedsvilkår - gennem sit virke fremmer særlige sociale og samfundsgavnlige formål.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at skrive til socialøkonomisk forretningsudvikler Ole Søbæk

Hvem kan nomineres?

Både enkeltpersoner, foreninger, organisationer og virksomheder kan nomineres.

Hvem kan nominere?

Alle kan nominere - og man kan også nominere sig selv.

Hvad kan nomineres?

Alt lige fra et enkeltstående arrangement eller initiativ til den daglige indsats i en velkonsolideret socialøkonomisk virksomhed, eller alt lige fra en urealiseret genial idé til en gennemarbejdet forretningsplan for det nye produkt i en socialøkonomisk virksomhed.

Hvem udpeger vinderen?

Vinderen udpeges af en bedømmelseskomite nedsat af Advisory Board for Socialøkonomi. Komiteen består af:

  • Hanne Danielsen, Grennesminde
  • Susanne Lysholm Jensen, Roskilde byråd
  • Francisco Ortega, Boligselskabet Sjælland
  • Marie-Louise Munter, Roskilde ErhvervsFORUM
  • Peter Sandberg, business angel

Hvad består prisen af?

Vinderen modtager 15.000 kr. og et skræddersyet udviklingsforløb til en værdi af 20.000 kr. (konsulentydelser, juridisk bistand mv.)

Hvornår får vinderen besked?

Den Socialøkonomiske Pris overrækkes den 6. december ved et arrangement fra kl. 17.00 – 21.00 i Byens Hus. Der vil være både oplæg, lidt at spise og drikke, og selvfølgelig en præsentation af de nominerede. Alle der har nomineret samt alle nominerede inviteres til at deltage ved prisuddelingen. Det er på forhånd kun dommerkomiteen samt en sekretær, der ved hvem der vinder.

Hvordan kan jeg nominere nogen?

For at nominere skal du udfylde og indsende nedenstående skema senest den 16. november 2017. Skemaet svarer til de kriterier, de nominerede bedømmes efter. Der vil være tale om en samlet bedømmelse på tværs af kriterier set i forhold til den nomineredes udgangspunkt.

Tidligere vindere

2016: Applemoster ved Stine Brynskov

Kontakt

Sekretariat for Social, Job og Sundhed
Rådhusbuen 3
4000 Roskilde
Administration Social Job og Sundhed
Tlf 46 31 30 00

Senest opdateret

30.10.2017