You are here

Knæk den grønne kode i en travl hverdag

Elsker du et godt tip til en hverdag med mindre affald, bedre sortering og mere genanvendelse? Så er du landet på rette sted.

Hos Affald og Genbrug vil vi gerne gøre det nemt at tænke en cirkulær økonomisk tankegang ind i hverdagen. Det gør vi med en række spændende artikler og konkrete tips, som du løbende kan finde her på siden. Helt uden abstrake tal om CO2-besparelser og bæredygtige besværgelser.

Vi synes nemlig selv, at det til tider kan være svært at arbejde med bæredygtig ansvarlighed og få de grønne holdninger til at slå igennem, når de travle timer og daglige gøremål ligger på lur. Det håber vi, at vi sammen kan ændre på.

Hvad er cirkulær økonomi?

Sorteret affald er godt. Men slet intet affald er bedre.

Cirkulær økonomi handler i bund og grund om at begrænse vores forbrug af nye ressourcer ved at forlænge levetiden på vores produkter længst muligt. Det er en tankegang, vi har lånt fra naturen, hvor intet går til spilde, men i stedet indgår i et lukket kredsløb, der cirkulerer igen og igen.

Når du sorterer dit affald, er du med til at forlænge råmaterialernes levetid. 

Inspiration til grønne eftertanker

Hver måned finder du en ny artikel med roskildeborgere i fokus, der på den eller anden måde gør hverdagen lidt grønnere. Hos Affald og Genbrug håber vi, at artiklerne kan være med til at plante lidt inspiration, der gør det nemmere for dig at gøre en forskel.

Lotte køber genbrugsting til børnenes pakkekalender (november 2020)

Sådan gør du genbrugsjulegaven til en god oplevelse (december 2020)

Jeppe slår på kvaliteten, når han køber trommeudstyr (januar 2021)

Har du en god idé, vi skal fortælle om?

Har du et godt tip om madspild eller en god idé om affaldssortering, du ønsker at dele? Eller kender du til en spændende historie fra Roskilde Kommune, der sætter den grønne hverdag i fokus? Så send et vink og et par ord til genbrugsredaktionen på mail danielc@roskilde.dk

Tak, fordi du vil dele.

Download grønne værktøjer

  • Sorteringsikoner

    Sæt system i din affaldssortering ved at give dit genanvendelige affald en fast plads i hjemmet, inden du smider det i affaldsbeholderne.

    Print selv sorteringsikonerne, klip dem ud og sæt dem op, hvor du sorterer affald. Det hjælper de gode vaner godt på vej med at sidde bedre fast.

Senest opdateret

04.02.2021