You are here

Få en beholder til batterier

  • Batteriboks monteret på hvid murstensvæg

    Sæt batteriboksen i nærheden af beholderen til papir og karton.

Er I minimum 4 lejemål, der deler affaldsbeholderen til papir og karton? Så kan I gratis få en udendørs beholder til batterier.

Beholderen til batterier bliver tømt, når vi henter jeres papir og karton. Skraldebilen, der henter papir og karton, er indrettet særligt til at indsamle batterier.

Batteribeholderen er sponsoreret af Roskilde Kommune, men I skal selv sætte den op. I betaler ikke for at få hentet batterierne. Vær opmærksom på, at I som minimum skal være 4 lejemål for at blive en del af ordningen.

Bestil en beholder til batterier

Det er den affaldsansvarlige i boligforeningen eller ejerforeningen, der har ansvaret for, at beholderen bliver sat korrekt op. Det kan fx være viceværten eller en fra afdelingsbestyrelsen. Derfor er det en god idé, at det også er den affaldsansvarlige, der bestiller beholderen.

  • Skriv til affaldoggenbrug@roskilde.dk eller
  • ring på telefon 4631 3000.

Sådan skal beholderen sættes op

Batteribeholderen har huller på bagsiden, så den nemt kan skrues fast på fx en væg, et skur eller et hegn. Batteribeholderen kan også sættes fast på en pæl i jorden, hvis I fx har en nedgravet løsning til papir og karton, eller hvis beholderen står i et frit område.

Der følger et monteringsbeslag med til beholderen, der skal monteres med 4 skruer og bolte. Beslaget har en krog, som skraldemanden hænger en spand på til at opsamle de brugte batterier i. 

Det er meget vigtigt, at beholderen er monteret korrekt, så skraldemanden kan tømme beholderen nemt og sikkert. Derfor skal beholderen

  • sættes 80 cm over jorden (målt fra bunden af krogen på beslaget)
  • placeres maks. 5 meter fra beholderen til papir og karton, så skraldemanden nemt kan se den
  • være let tilgængelig. Det betyder, at adgangsvejen skal have fast belægning som fx fliser eller asfalt.

Hvad skal vi fortælle til beboerne?

Giv foreningens øvrige beboere besked, når beholderen til batterier er sat op. Det kan fx være på et opslag i opgangene, på den interne facebook-side eller via jeres nyhedsbrev.

Batterier skader miljøet, hvis de ender i skraldespanden. Til gengæld kan de gøre gavn og nytte, når de afleveres korrekt til genanvendelse. Så brug boksen til batterierne – det er nemt nok.

Senest opdateret

04.01.2021