You are here

Information om Jobcentret og Ungeguiden - Coronasituationen

Hvad betyder de ændrede regler ifm corona situationen for dig, hvis du får en ydelse fra kommunen eller a-kassen?

Den 15. juni har vi igen åbnet dørene, da vi har fået lov til at møde op på job igen. Det betyder, at du igen kan blive indkaldt til fysisk møde på Jobcentret og igen kan møde i Jobbutikken og benytte vores borgerpc’er. Fønix, Pulsen og Ungeguiden har ligeledes slået dørene op. Fælles for alle er dog, at vi fortsat skal overholde myndighedernes retningslinjer for forsvarlig genåbning, så der er fx grænser for hvor mange, vi kan invitere indenfor ad gangen. Det har vi styr på, når du kommer, så du kan være helt rolig.

Genåbningen betyder også, at en række pligter er genindført for dig, som får en ydelse fra kommunen eller akassen:

  • Som modtager af en forsørgelsesydelse fra kommunen eller a-kassen har du igen fra 27. maj pligt til at stå til rådighed for job og indsats.
  • Er du jobparat eller åbenlyst uddannelsesparat har du igen pligt til at være tilmeldt Jobnet og have et aktivt CV.
  • Din pligt til at deltage i samtaler er også genindført, men vi afholder fortsat mange samtaler pr. telefon, video (skype) eller mail. Du kan se i dit brev fra Jobcentret, om du skal møde fysisk op til samtale eller samtalen håndteres digitalt.
  • Du skal derfor holde øje med din e-boks og/eller jobnet (eller postkasse, hvis du ikke har e-boks) da vi igen indkalder dig til samtale. Hvis du ikke reagerer på vores indkaldelse, vil du igen kunne få en sanktion i form af fradrag i din ydelse.
  • Hvis du er under 30 år og ikke har en erhvervsuddannelse, skal du igen have et uddannelsespålæg og søge ind på en uddannelse.

Senest opdateret

16.07.2020