Nyt sygedagpengesystem og forlængede sagsbehandlingstider

Nyt sygedagpengesystem vil på sigt gøre det mere enkelt for borgere og arbejdsgivere at få behandlet sygedagpengesager.

I juni fik Roskilde kommune og øvrige danske kommuner et nyt sygedagpengesystem, som på sigt vil gøre det mere enkelt og fleksibelt for borgere og arbejdsgivere at få behandlet sygedagpengesager. Det nye sygedagpengesystem henter mange informationer automatisk, og det mindsker risikoen for indtastningsfejl, men forudsætter samtidig korrekte oplysninger og stabilitet i andre systemer.

Aktuelt er det nye sygedagpengesystem i gang med at bliver trimmet og indarbejdet i driften på sygedagpengeområdet, hvor medarbejderne i forvejen har travlt på grund af corona-krisen.

Det betyder, at der de kommende måneder må forventes længere behandlingstid, ligesom udbetalinger desværre kan blive forsinkede.

Virksomheder og borgere skal fortsætte med at anvende NemRefusion og MitSygefravær, og reglerne er uændret.

Der er lukket for telefoniske henvendelser til Ydelsens Team Sygedagpenge indtil videre, men du kan ringe til Informationscentret på telefon 4631 3000, og give besked om, at vi skal kontakte dig, hvis Informationscentret ikke kan hjælpe med svar.

Senest opdateret

29.06.2020