You are here

Klubber

Klubben er et socialt samlingspunkt for børn og unge

Har du modtaget et klubtilbud, du ønsker at besvare, skal du benytte selvbetjeningsløsningen Digital Pladsanvisning. Læs desuden mere om ind- og udmeldelse i klub under spørgsmål og svar længere nede på denne side.

Har du spørgsmål til ind- eller udmeldelse, skal du kontakte Pladsanvisningen på tlf. 46 31 30 00.

Klubberne

Klubberne holder åben i forlængelse af skoledagen, og der tilbydes forskellige aften- og weekendarrangementer. Demokrati og medbestemmelse er en vigtig faktor, og det er børnene og de enkelte afdelinger, der planlægger de forskellige arrangementer. Læs mere under "Hvad er en klub?".

Nogen børn bruger klubberne som "drop in" steder, hvor de slapper af, nyder et madtilbud og får sig en hyggesnak med vennerne og de voksne, inden de skal videre til deres sportsaktiviteter. Andre børn bruger de mange varierede udbud af kreative udfoldelsesmuligheder i hobbyværksteder, udeliv med dyr, streetbaner, boldbaner og meget mere. De trygge fællesskaber og børnenes medinddragelse danner rammen for sociale relationer, spændende oplevelser og aktiviteter – både i lokalområdet og på tværs af kommunens klubber.

Læs mere de forskellige aktiviteter og tilbud på klubbernes egne hjemmesider.

Derudover er der Klub Viadukten (selvejende institution).

Klublivet og medarbejderne udfordrer og støtter de unge, så de kommer godt ind i ungdomslivet. Det sker blandt andet gennem tilbud KLUB UNG til de 13 – 17-årige.

Spørgsmål og svar

 • Hvad er en klub?

  Klubberne er kendt for at være et samlingssted for børn og unge fra 4. – 7. klasse, hvor venskaber bliver skabt og udviklet. Klubberne har åben hver dag efter børnenes skoletid, og der tilbydes forskellige aften- og weekendarrangementer. Herudover har klubberne åbent i skoleferier og skolefridage, hvor der er udvidede åbningstider.

  Klubberne har et varieret udbud af kreative udfoldelsesmuligheder i et nærværende miljø, børn og voksne i mellem. Demokrati og medbestemmelse er en vigtig faktor, og det betyder at børnene har stor indflydelse på, hvad der skal foregå i klubberne

  Der tilbydes forskellige aften- og weekendarrangementer og længere ture, såsom klubbernes fælles skitur og tur til Vilde Vulkaner, hvor henholdsvis 200 og 700 medlemmer tager af sted sammen.

  Klubberne har ligeledes flere aften-arrangementer såsom:

  Mor/datter-aftener, far/søn-aftener, biografture, fisketure, alkoholfrie diskotekaftener, Halloweenarrangementer, sommerfester, E-sportarrangementer på Musicon, rollespilsturneringer, natsjov i afdelingernes tilhørende haller, tur til BonBon-land mm.

  Derudover tilbyder klubberne weekendarrangementer til eksempelvis Køge fodboldstævne, Aalborg musikfestival, 1-dags ture til skisportssteder, ture til Lalandia, koloniture, storbysture, motocross-stævner m.m.

  Når du afspiller videoen, accepterer du, at Youtube sætter en trackingcookie, som kan bruges til fx markedsføring. Hvis du ønsker at undgå dette, bør du ikke afspille videoen.
 • Hvor ligger klubberne?

  De forskellige klubafdelinger ligger spredt udover hele kommunen.

  På kortet nedenfor kan du søge på din adresse, og dermed se hvilke klubber, der ligger tæt på dig. Du kan også søge på afdelingens navn.

   
 • Hvem kan få en klubplads?

  Klubberne er for alle børn og unge fra slutningen af 3. klasse (1. maj) og indtil man går ud af 7. klasse (den sidste dag i sommerferien).

  Alle børn, der går i 3. - 4. klasse og bor i Roskilde Kommune, er garanteret en plads i en af kommunens klubber.

 • Hvordan skriver jeg mit barn op (overgang fra 3. klasse)?

  Forældre med børn i 3. klasse, der bor i Roskilde Kommune, vil i februar 2021 modtage et brev i den digitale postkasse om opskrivning til klub 2020/2021, med start 1. maj 2021.

  Selvbetjeningsløsningen Digital Pladsanvisning skal benyttes til at acceptere eller afvise den tilbudte klubplads. Her kan du også skrive dit barn op til en anden klub. Du kan dog først skrive dit barn op til en anden klubplads, når kommunen har sendt tilbud om klubplads ud i februar.

  Har du problemer med indmeldelsen, skal du kontakte Pladsanvisningen på tlf. 46 31 30 00.

  De enkelte klubber informerer om opstart m.v. på deres hjemmeside.

  Barn i folkeskole

  Går dit barn i en folkeskole i Roskilde Kommune, får dit barn tilbudt en klubplads sammen med sine klassekammerater. Pladsen gælder fra 1. maj.

  Barn i privatskole/friskole

  Går dit barn i privatskole/ friskole i Roskilde og bor i Roskilde Kommune, tilbydes du en plads i en klub i forhold til barnets adresse.

  Pladsen gælder fra 1. maj.

  Barn i privatskole/friskole - ikke bosat i Roskilde Kommune

  Er dit barn ikke bosat i Roskilde Kommune, kan du skrive dit barn op i selvbetjeningsløsningen Digital Pladsanvisning. Du skal være opmærksom på, at der kan blive tale om en eventuel merpris, hvis dit barn ikke bor i Roskilde Kommune.

  Du kan først skrive dit barn op til en anden klubplads, når kommunen har sendt tilbud om klubpladser ud i februar.

 • Hvordan skriver jeg mit barn op (4. - 7. klasse)?

  Du kan skrive dit barn op i kommunens selvbetjeningsløsning.

  Læs mere de forskellige aktiviteter og tilbud på klubbernes egne hjemmesider.

  Derudover er der Klub Viadukten (selvejende institution).

  Har du problemer med at få skrevet dit barn op, skal du kontakte Pladsanvisningen på tlf. 46 31 30 00.

  Bopæl udenfor for Roskilde

  Du kan skrive dit barn op til en klubplads i den digitale selvbetjeningsløsning. Hvis der er ledige pladser, vil dit barn få tilbudt en plads. Ellers kommer barnet på ventelisten til det er muligt at tilbyde plads i den ønskede klub.

  Du skal være opmærksom på, at der kan blive tale om en merpris, hvis dit barn ikke er bosat i Roskilde Kommune.

 • Hvad koster det? Og hvad med friplads og søskenderabat?

  Pris for klubplads

  Du kan se den aktuelle takst for Roskilde Kommunes klubber her: Læs mere om takster.

  Betalingskort

  Du skal forvente at være med til at betale en del af større aktiviteter og materialer, som betales med Roskilde Kommunes betalingskort. Læs mere om betalingskortet her: http://roskilde.dk/borger-familie-og-boern/skole/betalingskort

  Friplads

  Du kan søge om friplads efter gældende regler.

  Det er ikke muligt at få søskenderabat i klubber.

 • Hvad er klubbens åbningstider?

  Klubberne har åben hver dag efter børnenes skoletid. Alle fem klubber holder også åbent i ferier og på fridage, hvor der er udvidede åbningstider.

  Børnene kan komme og gå, som de vil og har lyst til indenfor klubbens åbningstid.

 • Hvad med morgenpasning?

  Der er ingen morgenpasning i klubberne, men hvis dit barn går i 3. klasse, er der mulighed for morgenpasning i dit barns SFO fra den 1. maj og frem til skolestart i 4. klasse.

  Ønsker du morgenpasning i dit barns SFO frem til skolestart i 4. klasse, skal du udfylde denne blanket: tilmelding til morgenpasning.

  Blanketten skal du aflevere i dit barns SFO. I blanketten kan du også se, hvad morgenpasningen koster.

 • Hvordan melder jeg mit barn ud af klubben?

  Hvis dit barn skal meldes ud af sin klub, skal du gøre det på den digitale pladsanvisning. Du kan melde dit barn ud fra den 15. eller fra den sidste dag i en måned, og der er en måneds varsel på udmeldelsen.Har du problemer med udmeldelsen, skal du kontakte Pladsanvisningen på tlf. 46 31 30 00.

  Børn i 7. klasse, der bor i Roskilde Kommune, bliver automatisk meldt ud med virkning fra den første skoledag i 8. klasse. Bor dit barn i en anden kommune og har klubplads i Roskilde Kommune, skal du melde barnet ud gennem den digitale pladsanvisning..

Dokumenter

Ny styrelsesvedtægt for forældrebestyrelserne i de kommunale klubber

Tilsyn fritid og ungdomsklubber

Kontakt

Skole og Klub
Rådhusbuen 1
4000 Roskilde
Administration Skole og Børn

Senest opdateret

15.01.2021