You are here

Cykling uden alder

I Roskilde Kommune startede ”Cykling uden alder” i oktober 2014.

Hensigten med indsatsen er at give beboere på plejecentre og borgere, som kommer på Roskilde Kommunes dagcentre, muligheden for at blive kørt rundt i rickshaws. Således er der indkøbt 20 rickshaws, som er fordelt på plejecentrene.

Initiativet er baseret på, at frivillige piloter cykler de ældre rundt. Erfaringerne er, at både piloter og ældre får rigtig meget ud af initiativet, som er medvirkende til at skabe netværk på tværs af blandt andet alder og kultur.

Indsatsen er forankret på Roskilde Kommunes plejecentre. På hvert plejecenter er en ansat tovholder for indsatsen, som samtidig er de frivilliges kontaktperson på plejecentret. Herudover er der tilknyttet en frivillig kaptajn, som står for oplæring af nye piloter og er bindeleddet mellem plejecentret og de frivillige. Endelig er der frivillige piloter tilknyttet hvert plejecenter. Både piloter og kaptajner er frivillige, som cykler med de ældre.

Find mere information på hjemmesiden Cykling uden alder på: eller på Cykling uden alders facebookside.

Ønsker du at være frivillig i Cykling uden alder i Roskilde Kommune?

Vi har hele tiden behov for frivillige, så har du gode ben og lyst til at sætte et smil på læben af dine ældre naboer, så har vi brug for dig!

Du kan oprette dig som frivillig i Cykling uden alder (under ”Tilmeld mig”). Du kan også kontakte det konkrete plejecenter, du ønsker at være tilknyttet.

Kontakt

Tina Holm
Rådhusbuen 3. 1. sal lok. 2-120
4000 Roskilde
Afdeling Sekretariat for Social Job og Sundhed
Administration Social Job og Sundhed

Senest opdateret

17.10.2018