You are here

Far og mor drikker

Der findes mange, der kan hjælpe dig. En del andre børn har det nemlig ligesom dig. Derfor har vi lavet en liste over steder, som du kan kontakte.

Hvis din mor eller far tit er fulde, fordi de drikker for mange øl, for meget vin eller andet alkohol, eller er påvirkede af stoffer, er det vigtigt, at du får snakket med andre voksne.

Der findes mange, der kan hjælpe dig, for en del andre børn har det ligesom dig. Ved du, at der i Danmark er 122.000 børn og unge, som har en mor eller far, der drikker alt for meget? Det betyder faktisk, at der i hver skoleklasse er 2-3 børn, der har forældre der drikker for meget.

Hvis du ikke har lyst til at tale med dine lærere eller pædagoger om dine problemer, så har vi andre, du kan snakke med. Du kan altid tale med sundhedsplejersken på din skole. Men der er også mange andre muligheder:

 • Roskilde Børne- og Familiecenter kan hjælpe familier med børn op til 13 år. De har en åben og anonym rådgivning. Du kan ringe på 46 32 33 63.
   
 • Roskilde Unge- og Familiecenter kan hjælpe dig, hvis du er mellem 13 og 18 år. De har også en åben anonym rådgivning. Ring på 46 32 11 32.
   
 • Ungeprojektet i Roskilde er for unge over 16. Dem kan du kontakte, hvis du mistrives eller selv har problemer med alkohol eller stoffer. De har 29 20 04 06 og en mailadresse: sundhedforalle@roskilde.dk.
   
 • Cyberhus er en chatrådgivning for børn og unge mellem 9 og 23 år. Her kan du skrive med en voksen og få rådgivning i deres brevkasse og chat. De kender til problemerne med voksne, der drikker eller tager stoffer. Chatten har åbent på forskellige tidspunkter fra mandag til torsdag. Du kan se tidspunkterne på deres hjemmeside. Om torsdagen mellem klokken 15 og 18 kan du chatte med Cyberhus’ lokale rådgivere fra Roskilde, som også kan hjælpe dig med dine problemer.
   
 • Headspace er for alle børn og unge i alderen 12 til 25 år. Her kan du både møde op, eller du kan kontakte dem på chat, telefon, sms eller mail. De hjælper børn og unge med problemer, og de befinder sig i Musicon-kvarteret på Basgangen 5.
   
 • Novavi Ung Revers hjælper gratis børn og unge under 25 år, der er vokset op i et hjem, hvor der bliver drukket for meget alkohol. Du kan ringe til dem på 23 70 06 88 eller 23 70 89 42.
   
 • Alkolinjen kan du også altid ringe til på 80 200 500 - de hjælper og rådgiver også pårørende til den, der drikker for meget. De kan hjælpe dig med, at finde ud af, hvem i din kommune der kan hjælpe dig.

Senest opdateret

07.06.2019