Hvornår er du bedst til fest?

Roskilde Kommune sætter spot på unges forbrug af alkohol. Helst skal unge mænd ikke drikke mere end 14 genstande om ugen og kvinder syv. En grænse, som mange unge ikke holder sig inden for.

Kommunen vil i løbet af uge 40 og 41 stille spørgsmålet: Hvornår er du bedst til fest? Det sker på events på syv forskellige ungdomsuddannelser. Her vil eleverne møde sundhedsmedarbejdere fra kommunen, der vil udfordre de unge på deres forhold til, viden om og forbrug af alkohol. En af dem er et ”alkoholeksperimentarium”.

Kampagnen gennemføres for at:

• komme i dialog med unge omkring deres alkoholkultur og forbrug,
  • få unge til at tænke over, hvor meget de drikker næste gang de skal til fest,
  • oplyse unge om hvor i kommunen de kan søge rådgivning om alkohol.

Kampagnen foregår parallelt med Sundhedsstyrelsens årlige alkoholkampagne i ugerne 40 – 42.

Kommunen har tilbud til både børn, unge og voksne der har lyst til eller behov for hjælp til at ændre alkoholvaner. Du kan se kommunens tilbud nedenfor:

Se Sundhedsstyrelsens kampagne "Stop før 5"

Sundhedscentret, Træning og Sundhed
Afdeling Sundhed og Omsorg