You are here

Livets afslutning

Der er mange ting at holde styr på, når du er pårørende til en døende, eller når en afdød pårørende skal begraves.

Hvis en pårørende er uhelbredeligt syg og ønsker at dø i eget hjem, har du mulighed for at få økonomisk støtte til at passe vedkommende. Den døende pårørende har også mulighed for at få omsorg og lindring på et hospice.

Når en pårørende dør, er der mange praktiske ting at tage sig af. Du kan vælge selv at sørge for det meste, eller du kan få hjælp af en bedemand.

Nedenfor kan du læse mere om mulighederne for pleje i den sidste tid og hvordan du anmelder dødsfald og arrangerer begravelse.

Få mere at vide om

 • Orlov til pasning af syge og døende pårørende

  Hvis du vil passe en nærtstående, som ønsker at dø i eget hjem, kan du søge om et plejevederlag, der kan erstatte din indkomst, mens du er på orlov. Læs mere om orlov til pasning af døende pårørende.

 • Hospice

  Du kan tilbringe din sidste tid på et hospice, hvis du har en alvorlig sygdom, og du ikke har udsigt til helbredelse. Læs mere om hospice.

 • Dødsfald

  Ved dødsfald skal en læge skrive en dødsattest. Herefter skal du anmelde dødsfaldet til kirkekontoret eller sognepræsten. Læs mere om dødsfald.

 • Begravelse

  En afdød skal enten begraves eller kremeres. Begravelse eller kremering skal normalt ske senest otte dage efter dødsfaldet. Læs mere om begravelse.

 • Begravelseshjælp

  Efterladte har ret til begravelseshjælp, når en person, der har ret til dansk sygesikring, dør. Læs mere om begravelseshjælp.

Kontakt

Borgerservice
Administration By Kultur og Miljø
Tlf 46 31 30 00

Senest opdateret

08.02.2018