You are here

Misbrug og rusmidler

Roskilde Kommune har en række tilbud, hvis du har problemer med alkohol eller euforiserende stoffer.

Kender du en, der drikker lidt for meget, eller synes du selv du drikker lidt for meget? Trænger du til at snakke om dit forbrug af euforiserende stoffer?
Roskilde Kommune har en række forskellige muligheder, hvad enten du ønsker at snakke med en fagperson om rusmidler, eller du vil i behandling.

Læs om Center for Alkohol- og Stofbehandling her

Spørgsmål og svar

 • Hvor kan jeg som barn, ung eller pårørende få råd og vejledning om rusmidler?

  Der er en række forskellige muligheder.

  Åben Anonym Rådgivning

  I Åben Anonym Rådgivning er det muligt at få professionel rådgivning uden at blive registreret eller opgive navn og CPR-nr. Du kan ringe eller møde op personligt i åbningstiden. Tidsbestilling er ikke nødvendig.

  Åben Anonym Rådgivning for børn og familier med børn i alderen 0-12 år

  Børn og familier med børn i alderen 0-12 år i Roskilde Kommune kan gratis henvende sig til Børne- og Familiecenterets Åbne Anonyme Rådgivning. Her sidder familiebehandlere, som alle har indsigt i børns udvikling og kender til de problemer, der kan opstå i en familie. Børne- og Familiecenters åbne anonyme rådgivning

  Åben Anonym Rådgivning for unge i alderen 13 - 18 år og deres familier

  Unge og familier til unge mellem 13 - 18 år i Roskilde Kommune kan gratis henvende sig til Unge - og Familiecenterets Åbne Anonyme Rådgivning. Her sidder ungekonsulenter og familiebehandlere, som alle har indsigt i unges udvikling og kender til de problemer, der kan opstå i en familie. Unge- og Familiecentrets åbne anonyme rådgivning

  Børn og Unges rusmiddelkonsulent (under 18 år)

  Ungeafsnittets Rusmiddelkonsulent står til rådighed med råd og vejledning til både unge med spørgsmål vedrørende eget forbrug og forældre til unge med uhensigtsmæssigt forbrug af rusmidler.

  Du kan altid kontakte Ungeafsnittets rusmiddelkonsulent for at få en snak om dine oplevelser og bekymringer omkring rusmidler. Her kan du også få lov at være anonym.

  Rusmiddelkonsulenten træffes på tlf. 46 31 32 99 (alternativt på mobil 29 16 27 46) eller på mail thomase@roskilde.dk

  SSP-konsulenterne

  Kontakt SSP-konsulenterne:

  • Du kan være ung med bekymring for dig selv eller en ven
  • Du kan være en forældre / pårørende, der er bekymret for et forbrug eller ændret adfærd
  • Du kan være en fagperson, der gerne vil dele en bekymring
 • Ung med begyndende misbrug?

  Ryger du hash og tager det overhånd? Går der lidt for meget alkohol i festerne?

  Er du i alderen 15-25 år med begyndende misbrug eller storforbrug af rusmidler, kan du få rådgivning af Ungeprojektet. Rådgivningen sker ofte ude på din skole.

  Rådgivningssamtalerne er en åben, støttende og motiverende samtale med udgangspunkt i dine ressourcer, handlemuligheder og egne mål.

  Rådgivningen er på de dine præmisser, tilgangen er uformel og fleksibel. Når det er relevant henviser vi videre til samarbejdspartnere, herunder egentlig misbrugsbehandling.

  Ring, eller SMS

  Tlf. 29 20 04 06

  Hvis du vil sende personlige, fortrolige eller følsomme oplysninger, anbefaler vi, at du sender en sikker e-mail til Sundhedscentret.

  Læs mere om ungeprojektet

 • Hvor kan jeg (som voksen) få råd og vejledning?

  Sundhedscentret tilbyder  anonym alkoholrådgivning til dig, som ønsker at ændre drikkevaner.

  Du kan ringe til Center for Alkohol og Stofbehandling, hvor der sidder en professionel rådgiver klar på et direkte nummer. Her kan du få råd og vejledning om alkohol, stoffer, samt det at være pårørende.

  I Novavi kan du få råd, støtte og vejledning.

 • Hvor er der Alkohol, Narko og Trafikkurser?

  Hvis du har mistet kørekortet på grund af spirituskørsel og ønsker at få det igen, kræver det at du deltager i et alkohol, narko- og trafikkursus (ANT-kursus).

  ANT-kurser i Region Sjælland

  ANT-kurset er et ti timers kursus fordelt på fire lektioner i Alkohol og Trafik. Kurset bliver taget i forbindelse med generhvervelse af kørekort.

  Har du fået en ubetinget frakendelse af kørekort, er kurset obligatorisk, og du kan tidligst begynde kurset tre måneder før din frakendelse udløber. Alle andre kan begynde på første ledige kursus.

  Har du fået et kørselsforbud, er kurset også obligatorisk, og du kan begynde på første ledige kursus.

  Kurset er fuldt ud betalt af deltagerne, og du kan frit vælge, hvor kurset skal gennemføres.

 • Hvad gør jeg, hvis jeg vil i behandling for alkoholmisbrug?

  Henvend dig til Center for Alkohol- og Stofbehandling. Centeret tilbyder gratis og anonym alkoholbehandling til voksne over 18 år med et problematisk forbrug af alkohol. Centeret tilbyder også rådgivning og behandling til pårørende.

  Du kan også henvende dig til Novavi i Roskilde. Alle kan henvende sig hos Novavi, også pårørende, arbejdskollegaer og venner.

 • Hvad gør jeg, hvis jeg vil i behandling for stofmisbrug?

  Center for Alkohol- og Stofbehandling tilbyder gratis behandling for misbrug af stoffer. Vi har også et tilbud om rådgivning til pårørende.

  Vil du gerne i behandling, lægger vi sammen med dig en plan for det videre forløb, der kan bestå af en eller flere indsatser.

 • Hvad gør jeg, hvis jeg har problemer med ludomani?

  Ludomani - eller sygelig afhængighed af pengespil - er en lidelse, som er blevet voldsomt udbredt i de seneste år. Man regner med at 150.000 mennesker i Danmark har et problematisk forhold til spil, heraf kan rigtig mange betegnes som ludomaner. Samtidig er det en afhængighed, som kan være svær at få øje på, da den i modsætning til kemiske afhængigheder ikke har en gradvis og synlig deroute.

  Kontakt selv nedennævnte private institutioner, som behandler for Ludomani. Du kan også læse mere om behandlingen m.v. på institutionens egen hjemmeside.

  • Frederiksberg Centeret, tlf. 33 21 73 00. Tilbyder gratis dagbehandling.
  • Center for Ludomani, Odense C, tlf. 63 11 18 10 (her er tilknyttet to afdelinger i henholdsvis København og Århus). Tilbyder gratis dagbehandling og døgnbehandlingskursus efter nærmere vurdering på centret.

  Behandlingen er gratis, da den er støttet af Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

  Læs mere om spilafhængighed på borger.dk

Kontakt

Center for Alkohol- og Stofbehandling
Ringstedgade 16
4000 Roskilde
Administration Social Job og Sundhed
Tlf 46 3 1 71 3 5

Senest opdateret

12.02.2020